"Mă supăra teribil că au pus să rămână secţiile deschise până la ora 23:00. Eu ştiu sigur că la ora 10 în mediul rural oamenii sunt în pat. E clară intenţia de a face ceva cu referendumul ăsta. Să se  introducă pachete de voturi etc. Plec şi de la realitatea că eu nu am niciun reprezentant în secţiile de votare, aşa e legea, va fi maxim un om din partea PDL şi şase din partea celor care m-au suspendat. E foarte greu ca omul acesta să nu meargă la baie, să nu mănânce, mi se pare necinstit", a punctat preşedintele suspendat.
În ceea ce priveşte întreruperea comunicaţiei STS, Traian Băsescu a declarat că din punctul său de vedere este o chestiune ridicolă, dar care a fost utilizată pentru că una din menirile STS este transmiterea datelor de la alegeri. 
"Din punctul meu de vedere e o chestiune ridicolă, ea a fost însă utilizată pentru că STS are o misiune foarte importantă, transmiterea datelor de la alegeri. Aveau nevoie probabil ca să mai adauge două milioane, trei milioane de voturi la transmisie", a mai spus Băsescu.
În ciuda acestui fapt, a completat preşedintele suspendat, USL "va pierde referendumul".
"Când mă uit la disperarea acestor oameni, pentru că ei vor pierde referendumul, şi îl vor pierde urât, nu pentru că nu s-a realizat pragul, ci pentru că românii nu vor fi de acord ca preşedintele lor să fie debarcat printr-o lovitură de stat. Românii vor vrea să-şi judece preşedintele la finalul mandatului", a mai spus preşedintele suspendat.
Băsescu: Îmi doresc să fiu chemat la Parchet pentru a explica de ce cred că este o lovitură de stat
Traian Băsescu a mărturisit că a folosit expresia "lovitură de stat" în faţa judecătorilor Curţii Constituţionale, înainte de decizia CCR privind sesizările înaintate în legătură cu suspendarea sa.
"Până când nu au făcut această plângere penală, eu nu am folosit expresia, mi se pare că o singură dată am scăpat-o. Am făcut-o la Curtea Constituţională, v-o spun în premieră. În faţa judecătorilor, am spus foarte clar, suntem în faţa unei lovituri de stat, ştiu că are aparenţa legală, dar am spus acest lucru într-o instituţie a statului. M-a supărat momentul în care au avut tupeul să spună îi trimitem la Parchet pe cei care folosesc expresia "lovitură de stat". Am simţit nevoia să fiu solidar cu cei care au folosit-o şi îmi doresc să fiu chemat la Parchet pentru a spune de ce cred că este o lovitură de stat", a spus Traian Băsescu.
Despre tricourile albastre din campanie
Preşedintele suspendat a explicat şi de ce, în această campanie, este văzut purtând mai ales tricouri albastre.
"Mie îmi place culoarea aceasta. De la una din firme, în campania de referendum din 2007, una dintre firme m-a văzut purtând tricou de la ei şi am primit după campanie de la ei un set de 5 tricouri. Puloverul cu anchior l-am primit de ziua mea de la medicul de familie, şi mi-a plăcut foarte mult culoarea şi de atunci a ieşit marea poveste cu movul. Pe urmă mi-au cumpărat fetele cravata mov", a declarat Traian Băsescu.

"Trebuie să vă spun că sunt un om cu micile lui superstiţii care vin din educaţia de marinar, acolo în ocean nu ai intermediar să ai preot, te rogi direct la Dumnezeu şi o faci cu o sinceritate incredibilă", a mai spus preşedintele suspendat.
CITIŢI ŞI:

  • Traian Băsescu: Suntem în faţa unei lovituri de stat în desfăşurare
  • Traian Băsescu elucidează misterul telefonului secret
  • DOCUMENT EXPLOZIV. ALEXANDER KONDYAKOV, consilierul lui Putin şi al lui Voronin, implicat în suspendarea lui Băsescu?
  • Crin Antonescu cere să fie înlocuit şeful STS
  • Traian Băsescu: În momentul de faţă nimeni nu mai vorbeşte cu Ponta şi Antonescu