Traian Băsescu, despre legea amnistierii: Sper să o uităm în sertarele Parlamentului sau să fie respinsă

Traian Băsescu, despre legea amnistierii: Sper să o uităm în sertarele Parlamentului sau să fie respinsă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, la emisiunea "Evenimentul zilei", difuzată de B1Tv, că ar vrea să se pună punct legii amnistierii şi graţierii, să fie uitată în sertarele Parlamentului sau să fie pusă pe ordinea de zi pentru a fi respinsă.

"Aş vrea să punem punct legii amnistierii şi graţierii, să o uităm în sertarele Parlamentului sau să fie votată şi respinsă. Să nu se pună pe ordinea de zi, dar dacă se pune, să se pună pentru a fi respinsă", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că raportul MCV nu va putea să nu observe problemele legate de Parlament manifestate în "marţea neagră", când au fost promovate modificările la Codul Penal şi legea amnistierii. Băsescu a adăugat că probabil raportul va atenţiona să se renunţe la legea amnistieriii.

Şeful statului a mai arătat că, din păcate, "marţea neagră" a adus actualei coaliţii şi implicit României o neîncredere în funcţionarea statului de drept. " Vom avea de făcut un efort formidabil în anii viitori pentru a ajunge la nivelul încrederii la care am fost în 2011", a adăugat Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a mai spus că nimeni nu crede că "nişte parlamentari năuci s-au apucat să modifice Codul Penal, pentru că este de neconceput că liderii nu ştiu că supuşii modifică politica penală". CITIȚi Și:

  •  TRAIAN BĂSESCU, la EVZ TV: Nu exclud organizarea unui REFERENDUM pentru Parlament UNICAMERAL odată cu prezidențialele
  • Traian Băsescu: Mă mir că Ponta nu a pus o poză că a luat masa cu Decebal, după ce a fost la Sarmisegetuza