Evenimentul Zilei > Actualitate > TRAGEDIE fără margini într-o familie de ROMÂNI de peste ocean! Un accident NEFAST a îngenuncheat de DURERE întreaga comunitate
TRAGEDIE fără margini într-o familie de ROMÂNI de peste ocean! Un accident NEFAST a îngenuncheat de DURERE întreaga comunitate

TRAGEDIE fără margini într-o familie de ROMÂNI de peste ocean! Un accident NEFAST a îngenuncheat de DURERE întreaga comunitate

Tragedie fără margini într-o familie de români stabilită în Statele Unite ale Americii. Cristian Silaghi, un român în vârstă de 33 de ani și-a pierdut viața încercând, alături de doi americani să curețe un silez de cereale din subteran, în urma unei furtuni puternice, potrivit autorităților din Phoenix, Arizona.

Din pricina nivelului foarte scăzut de oxigen din subteran și a rănilor suferite în timpul operațiunii, Silaghi și unul dintre cei doi americani, William Tyron și-au pierdut viața, în timp ce Juan Pablo Garcia, cel de-al treilea erou se află internat, iar starea sa la mometul de față este critică.

Rude și prieteni îl plâng neîncetat pe cel ce a fost un șot deosebit, un tată iubitor și un prieten de nădejde, pentru care, spun apropiații, nimic nu era mai sfânt decât familia.

Întâmplarea nefastă l-a smuls însă pe regretatul Cristian Silaghi din sânul acesteia pentru totdeauna.

”Am fost căsătoriți timp de 11 ani, ani care acum îmi par secunde…”, a spus Alina Silaghi, soția lui Cristian.

Cei doi aveau împreună o fiică în vârstă de 7 ani, Cristina, pentru care bucuria copilăriei va fi de acum umbrită de lipsa tatălui, pe care îl iubea nespus. ”A fost cel mai bun tată pe care l-aș fi putut avea. Aș da orice să fie în continuare printre noi.”, regretă micuța.

Cristian Silaghi s-a stabilit alături de familia sa peste ocean în 1998, în căutarea unui trai mai bun. A învățat în foarte scurt timp limba engleză și cu ajutorul fratelui său, Benjamin, și-a găsit și un loc de muncă. Lucra ca șofer pe camion și era acum capul familiei, asigurând de unul singur traiul întregii familii.

O familie profund impresionată de drama cumplită prin care apropiații lui Cristian trec în aceste momente, a deschis un cont bancar, în care doritorii pot face donații prin care să le ajute pe cele ce au fost soția și mama eroului român, până când acesta a sfârșit într-un accident stupid.