Ninsorile abundente şi viscolul de ieri au paralizat circulaţia în mai multe zone ale ţării, mai ales în Moldova. În judeţul Vaslui circulaţia a fost întreruptă pe DN 24A între localităţile Zorleni şi Murgeni, dar şi pe alte drumuri judeţene. Traficul s-a desfăşurat cu dificultate şi pe DN 2F Vaslui – Bacău.

Atenţie, polei!


Lucrătorii de la Secţia de Drumuri Naţionale Vaslui au împrăştiat material antiderapant şi au acţionat cu utilajele de deszăpezire. În Suceava s-au format blocaje din cauza gheţii şi a camioanelor care au derapat sau au rămas înzăpezite.

În judeţul Neamţ s-a circulat greu în zona localităţii Petru Vodă din cauza autovehiculelor cu tonaj mare neechipate cu lanţuri antiderapante.

Din acelaşi motiv s-a circulat greu şi în judeţul Braşov. În judeţul Argeş, pe drumul care leagă autostrada A 1 Bucureşti – Piteşti de DN 7, o porţiune de cinci kilometri a fost acoperită de polei. Şi aici drumarii au acţionat cu materiale antiderapante.

Drumuri blocate şi restricţionate au fost şi în judeţele Vrancea, Galaţi, Covasna, Harghita şi Braşov. În judeţul Harghita restricţionarea traficului greu, de peste 7,5 tone, a fost ridicată la ora 12.00.

Recomandări pentru şoferi

Poliţiştii le recomandă şoferilor să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum, să păstreze viteza regulamentară şi să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de kilometri pe oră în localităţi şi 50 de kilometri în afara lor, pe drumurile acoperite cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Meteorologii anunţă vreme rea şi astăzi. La Braşov vor fi -5 grade Celsius, la Timişoara -1 grad Celsius, la Cluj 0 grade Celsius, la Iaşi -5 grade, iar la Constanţa -2 grade Celsius.