Evenimentul Zilei > Actualitate > Trafic întrerupt pe podul de pontoane din Alba
Trafic întrerupt pe podul de pontoane din Alba

Trafic întrerupt pe podul de pontoane din Alba

Traficul rutier pe podul de pontoane peste râul Mureş, care face legătura între Alba Iulia şi Sebeş, a fost întrerupt astăzi pentru aproximativ trei ore, după ce câteva pontoane s-au deplasat.

Drept urmare, circulaţia a fost întreruptă total, între orele 11.00 şi 14.00, traficul rutier fiind deviat pe DJ 107C (Oarda de Jos- Ciugud-Teleac-Alba Iulia), potrivit
purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, Iulia Mărginean.

Şoferii care vor să evite zona pot opta şi pentru varianta
DJ 107 A (Pâclişa-Vurpăr-Vinţu de Jos) şi DJ 106 I (Cunţa-Vingard-Ghirbom). Pe aceste rute au acces doar autovehicullele cu un tonaj mai mic de 7,5 tone, traficul greu fiind deviat pe rutele Sibiu – Copşa Mică – Blaj – Teiuş sau Deva – Brad – Abrud – Zlatna – Câmpeni – Turda.

Podul de pontoane a fost dat în folosinţă în urmă cu două săptămâni şi reprezintă o variantă provizorie pentru asigurarea continuităţii traficului de mic tonaj pe DN 1, în perioada efectuării lucrărilor de reparaţii la podul rutier.

Restricţii de circulaţie

Începând cu această săptămână, Consiliul Judeţean Alba a impus o serie de restricţii parţiale de circulaţie pe drumurile judeţene DJ 106 I (Cunţa – Alba Iulia), DJ 107 (Berghin – Alba Iulia), DJ 107 A (Vinţu de Jos – Vurpăr – Alba Iulia) şi DJ 107C. Astfel, autovehiculele de peste 7,5 tone nu vor mai avea dreptul să circule pe aceste drumuri judeţene. De asemenea, viteza maximă admisă a fost restricţionată la 30 km/h, fiind impuse şi restricţii referitoare la dimeniunile maxime admise: 4 metri înălţime, 2,6 metri lăţime şi 12,5 metri lungime.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News