Toyota, Suzuki și Honda au suspendat producția în nouă fabrici

Toyota, Suzuki și Honda au suspendat producția în nouă fabrici

Constructorii japonezi de automobile Toyota, Honda și Suzuki au anunțat azi suspendarea producției în nouă fabrici din centrul și estul Japoniei din cauza furtunii de zăpadă care face dificilă livrarea pieselor necesare și sosirea la lucru a muncitorilor, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

O mare parte dintre aceste fabrici urmează să-și reia producția marți.

Toyota a informat că piesele necesare pentru producție nu au putut fi trimise, forțând grupul să oprească lucrările la fabricile din Tsutsumi și Takaoka, iar apoi la cele din Motomachi și Tahara, din centrul Japoniei.

Toyota produce diferite modele în aceste fabrici, între care hibridul Prius, Crown Berlina și Corolla.

Ne puteți urmări și pe Google News

La rândul său, Honda a suspendat producția în două dintre fabricile sale începând de vineri.

În ceea ce privește producătorul de automobile Suzuki, lucrările au fost întrerupte în trei uzine. Suzuki a oprit de asemenea aprovizionarea cu piese.

Căderile masive de zăpadă au îngreunat foarte mult transportul și circulația rutieră începând de vineri pe zone extinse din arhipelagul nipon, afectat din est și până în vest, dar și în sud de o furtună de zăpadă. Intemperiile au provocat numeroase accidente, au blocat accesul în diferite zone și au făcut cel puțin 19 morți în trei zile, mai notează Agerpres.ro.