Toyota, în căutarea primului succes

Toyota, în căutarea primului succes

Sezonul 2009 se anunţă a fi unul foarte dificil pentru echipa japoneză, care este încă în căutarea primei sale victorii în Formula 1.

Toyota a obţinut, în 2008, locul cinci în clasamentul "Marelui Circ", obţinând 56 de puncte. Toyota a început bine sezonul trecut şi s-a adaptat cu brio după schimbarea reglementărilor aerodinamice de la mijlocul sezonului. În acest sezon, Toyota beneficiază de unul dintre cele mai mari bugete din Formula 1, iar preşedintele echipei John Howett îşi doreşte cu ardoare o victorie de etapă în "Marele Circ".

Având în vedere miliardele de dolari investite în echipă începând cu anul 2002, acţionarii de la Tokyo sunt din ce în ce mai nerăbdători şi este posibil ca, în cazul în care Toyota nu câştigă o etapă, constructorul japonez ar putea lua aceeaşi hotărâre ca Honda şi să se retragă din competiţie.

Totuşi, 2008 a fost un an al progresului pentru Toyota. După două sezoane dezamăgitoare, în 2006 şi 2007, Jarno Trulli şi Timo Glock au confirmat, şi numai ghinionul a împiedicat aducerea mai multor puncte. Toyota deţine banii, piloţii şi experienţa de a se clasa printre primele echipe "Marelui Circ". INFO

Ne puteți urmări și pe Google News

Piloţi: Jarno Trulli (Italia), Timo Glock (Germania) Sediu: Koln, Germania Monopost: TF109 Motor: Toyota Debut: Marele Premiu al Australiei 2002 Curse: 123 Victorii: 0 Pole positions: 2 Titluri în clasamentul constructorilor: 0 Titluri în clasamentul piloţilor: 0