Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, i-a compus premierului câteva versuri:

 „Victor, o galaxie română-n devenire/ Răsare în universul zidit pe răstigniri/ Pe temelie veche, de piatră şi jertfire,/ El reînalţă o ţară a vechilor români! / Victor Ponta preşedinte!”.

 Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, întrebat în ce oraş s-au născut Romulus şi Remus, cei doi întemeietori ai Romei:

“Nu știu dacă s-au născut într-un oraș anume, pentru că ei au fost găsiți de cineva în padure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetățean….”

Remus Pricopie:

"Intervenţia mea se opreşte aici, aproape se opreşte aici, nu înainte de a vă spune dumneavoastră, copiilor şi părinţilor, că aveţi una dintre cea mai frumoasă şcoală din Bucureşti."

Preşedintele PDL Bistriţa, Ioan Oltean, către Klaus Iohannis:

"V-am văzut astăzi când aţi coborât din autocar, când vă aşteptau o mulţime de oameni, aveaţi o anumită reţinere. Să nu mai aveţi reţineri! Mergeţi spre oameni şi lăsaţi-i să vină spre dumneavoastră pentru că se bucură să vă vadă, să dea mâna cu dumneavoastră, să vă susţină. Mergeţi spre ei domnule preşedinte, pentru că au nevoie de dumneavoastră şi dumneavoastră aveţi nevoie de ei! (…) Fiţi apropiat, oamenii simt nevoia să vă vadă, femeile simt nevoia să vă atingă pentru că sunteţi un bărbat frumos. Femeile au nevoie de lumina pe care o degajaţi dumneavoastră".

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu: „Eu nu cred că este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă.

Şeful statului, Traian Băsescu, a spus despre ministrul Eugen Teodorovici că este "acest dandy de la Fonduri Europene" şi "discotecar", iar despre ministrul Muncii, Rovana Plumb, a spus că este "nepreţuită".

„Să nu vorbim de nepreţuita doamnă Plumb, care a dat un răspuns absolut neprofesionist la afirmaţiile pe care le-am făcut în weekendul trecut, şi pe urma îl citez şi pe acest dandy de la Fonduri Europene. Din Fondurile de Coeziune, e raportarea de la 8 septembrie a UE, nu poveştile pe care le spune discotecarul ăsta sau doamna Plumb sau premierul”.

Şeful statului, Traian Băsescu, despre Klaus Iohannis:

"Cu ce impresie rămân, când a fost întrebat cum a făcut cele şase case şi spune că din meditaţii? Am râs singur în birou.

Premierul Victor Ponta, la BEC, după ce şi-a depus candidaturala prezidenţiale:

 „Am completat tot ceea ce presupune legea, n-am mai scris de mult atâta de mână, am fost cel mai riguros candidat, de aceea am fost și primul care și-a depus candidatura.