Toată viaţa lui Sarkozy, într-un tablou

Toată viaţa lui Sarkozy, într-un tablou

Pal Sarkozy, tatăl preşedintelui Franţei, a inaugurat, astăzi, la Madrid, o expoziţie de 35 de tablouri, printre care se numără un portret al fiului său purtând un cercel cu forma medaliei Legiunea de Onoare, informează AFP.

Operele cu caracter oniric şi suprarealist, ce îmbină pictura, fotomontajul şi imaginile digitale, au fost create în colaborare cu Werner Hornung, în vârstă de 60 de ani, un german cu care Sarkozy a colaborat multă vreme în domeniul publicităţii.

Expoziţia intitulată în limba engleză "Out of mind", prima realizată de Sarkozy şi Hornung, poate fi vizitată în perioada 26 iunie - 13 iulie la "Casas de Vacas", o sală situată în parcul Retiro din Madrid.

Pal Sarkozy, în vârstă de 80 de ani, a indicat că fiul lui i-a împrumutat pentru expoziţie tabloul care îl reprezintă, pe care i l-a oferit la puţin timp după câştigarea alegerilor prezidenţiale, în mai 2007, şi care, de obicei, poate fi văzut la palatul Elysée de la Paris. Tabloul reprezintă "toată viaţa lui Nicolas până în prezent", a spus Pal Sarkozy.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tatăl preşedintelui francez a organizat această primă expoziţie la Madrid pentru că are "mulţi prieteni în Spania" şi pentru că "nu vrea să profite de poziţia fiului" său în Franţa.

Tablourile vor fi ulterior expuse la Espace Cardin la Paris, în apropiere de Elysée, şi apoi la Valencia, estul Spaniei.

(16:40)