Evenimentul Zilei > Vremea > Toamna îşi intră în drepturi. Cum va fi vremea până pe 1 octombrie
Toamna îşi intră în drepturi. Cum va fi vremea până pe 1 octombrie

Toamna îşi intră în drepturi. Cum va fi vremea până pe 1 octombrie

În perioada 18 septembrie - 1 octombrie vremea se va răci şi vor fi ploi în aproape toată ţara, iar temperaturile vor scădea, potrivit unei estimări realizate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Cum va fi vremea pe regiuni:

BANAT

Temperaturile maxime vor scădea de la valori de 27-28 grade C până la 14 grade C, iar media temperaturilor minime va ajunge la 7-8 grade C. După 21 septembrie, maximele termice vor creşte treptat, atingând aproximativ 28-29 grade C în intervalul 24 – 28 septembrie, apoi vor scădea uşor.

Ploile vor începe din seara zilei de 19 septembrie, până spre sfârşitul zilei următoare, iar cantităţile de apă vor putea depăşi, pe arii restrânse, 10 l/mp. Ploi de scurtă durată sunt posibile şi în jurul datei de 27 septembrie.

CRIŞANA

Vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată în primele zile ale intervalului, dar se va răci accentuat pe 20 septembrie, când media maximelor termice va scădea spre 12-14grade C. Ulterior, va avea loc o încălzire uşoară şi treptată, astfel încât în intervalul 25 – 29 septembrie temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 27grade C, iar cele minime vor fi de aproximativ 14 grade C.

Va ploua din seara de 19 septembrie până în după-amiaza următoare, fiind de aşteptat o medie a cantităţilor de apă în jurul a 10 l/mp.

TRANSILVANIA

Vremea se va răci simţitor în 20-21 septembrie, scăderea cea mai accentuată a temperaturilor fiind la valorile maxime, care vor ajunge la o medie de sub 16 grade C. Apoi se va încălzi, temperaturile cele mai ridicate urmând să se înregistreze între 25 şi 29 septembrie (maxime în jurul a 26 oC şi minime de peste 10 grade C, normale pentru această perioadă a anului).

Va ploua în 20 şi 21 septembrie, iar cantităţile de apă vor putea depăşi, pe arii restrânse, 15-20 l/mp. În rest vor fi ploi puţine şi slabe, cu probabilitate mai mare de apariţie în jurul lui 27 septembrie.

MARAMUREŞ

Regimul termic diurn va marca o scădere accentuată pe 20 septembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 26 grade C la aproximativ 14 grade C. Ulterior vremea se va încălzi treptat de la o zi la alta, între 26 şi 28 septembrie se vor atinge din nou valori medii de 25-26 grade C, după care va urma o răcire uşoară şi treptată.

Va ploua începând din seara de 19 septembrie, până spre sfârşitul zilei următoare, iar cantităţile de apă vor putea depăşi 10l/mp. În restul intervalului, vor fi ploi slabe, pe arii restrânse.

MOLDOVA

Vremea va fi caldă în primele două zile, apoi valorile termice vor fi în scădere accentuată, astfel încât pe 21 septembrie maximele vor coborî, în medie, spre 16 grade C, iar minimele se vor apropia de 7 grade C. În următoarele zile un nou proces de încălzire va determina creşterea temperaturilor, pana la medii de aproximativ 26oC ale maximelor diurne şi circa 13 grade C ale minimelor nocturne. După data de 29 septembrie, regimul termic va marca o scădere uşoară de la o zi la alta.

Va ploua din după-amiaza zilei de 20 septembrie până în seara următoare, cantităţile de apă urmând să se situeze, în general, sub 10 l/mp. În restul intervalului, vor fi ploi slabe, pe arii restrânse.

DOBROGEA

Valorile termice maxime se vor menţine constant în jurul a 25 grade C în primele zile ale perioadei de prognoză, dar în data de 21 septembrie vor marca o scădere spre 18 grade C. Ulterior vremea se va încălzi din nou spre temperaturi maxime situate, în medie, în jurul valorii de 25 grade C şi minime de 15 grade C.

Va ploua în 20 şi 21 septembrie, în general slab cantitativ, iar în rest probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă.

MUNTENIA

Vremea va fi caldă în primele zile, cu maxime de 25…27 grade C, dar se va răci pe 21 septembrie. Apoi, până spre 28 septembrie, temperatura aerului va urca treptat spre valori de 28 grade C (caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă), ulterior scăzând uşor de la o zi la alta până la sfârşitul intervalului de prognoză.

Va ploua în data de 20 septembrie, până spre jumătatea zilei următoare, dar ploile vor fi în general slabe cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi foarte redusă.

OLTENIA

După primele două zile mai calde ale intervalului de prognoză, va urma o răcire, iar temperaturile maxime vor scădea, în medie, cu aproximativ 6 grade C. După 22 septembrie vremea se va încălzi din nou, devenind caldă pentru această perioadă şi se vor atinge medii termice de 28 grade C ziua şi 14 grade C noaptea. O uşoară tendinţă de răcire este de aşteptat abia spre sfârşitul perioadei de prognoză.

Va ploua în data de 20 septembrie, în general slab cantitativ, iar în restul intervalului probabilitatea de apariţie a ploilor va fi foarte redusă.

LA MUNTE

Zilele cele mai răcoroase vor fi între 20 şi 23 septembrie, când valorile termice minime se vor situa, în medie, între 0 şi 3 grade C. În restul perioadei, vremea va fi în limitele termice normale ale perioadei din calendar, cu maxime în jurul valorii de 16 grade C şi minime de aproximativ 9 grade C.

Va ploua în 20 şi 21 septembrie, pe arii restrânse fiind posibile cantităţi de peste 15 l/mp. În restul intervalului vor fi ploi slabe, de scurtă durată, cu probabilitate mai mare de apariţie în jurul datei de 27 septembrie.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: