Evenimentul Zilei > Sport > Țiriac nu uită. S-a răzbunat pe WTA pentru ofensa adusă lui Ilie Năstase
Țiriac nu uită. S-a răzbunat pe WTA pentru ofensa adusă lui Ilie Năstase

Țiriac nu uită. S-a răzbunat pe WTA pentru ofensa adusă lui Ilie Năstase

Ion Tiriac a fost marele absent la finala feminină a turneului pe care îl patronează, Madrid Open. Însă absența sa a fost mai degrabă un protest față de forurile din tenisul profesionist.

Magnatul Ion Țiriac a lipsit de la finala celebrului său turneu, care le-a adus față în fața pe lidera clasamentului WTA, australianca Asheigh Barty si pe Aryna Sabalenka.

Țiriac a dat o vază în locul trofeului de aur roz cu diamante

Mai mult, învingătoarea a trebuit să se mulțumească doar cu o vază, în locul  trofeului de aur roz încrustat cu diamante, relatează Ziare. S-a aflat si motivul pentru care Ion Tiriac este foarte supărat pe WTA și a recurs la acest gest. Miliardarul român s-a simțit lezat că prietenul său de-o viață, marele campion Ilie Năstase, a fost nedreptățit de WTA.

Într-o scrisoare adresată presedintelui WTA Steve Simon, Ion Țiriac susține că a refuzat să mai acorde faimosul trofeul  din competiția feminină din cauza tratamentului la care a fost supus fostul tenismen Ilie Năstase de către forul mondial.

Mai precis, magnatul le reproșează oamenilor din cadrul instituției „comentariile publice agresive” la adresa lui Nasty, comentarii apărute în urma declarațiilor pe care Ilie le-a făcut la adresa culorii copilului Serenei, înainte ca americanca să dea naștere primului ei copil. Remarca din 2017 a lui Nasty la adresa copilului Serenei a fost: „să vedem ce culoare va avea copilul, ciocolată cu lapte!?”

Prin urmare Năstase a fost suspendat de ITF (Federația Internațională de Tenis) în urma acestor declarații și a comportamentului său considerat ofensator, din meciul cu Marea Britanie de la Fed Cup.

Zverev a făcut un show total chiar de ziua lui Țiriac

În schimb, în finala masculină de duminică seară, Țiriac a acordat trofeul celebru. După cum relatează Sport.ro, Alexander Zverev a făcut show de ziua lui Ion Ţiriac. După o revenire spectaculoasă, germanul a luat trofeul la Madrid Open 2021, turneu organizat de miliardarul român.

Simona Halep, care a câștigat de două ori trofeul, a ieșit din competiție încă din faza optimilor de finală, după un eșec usturător în fața tenismenei Elise Mertens.