Evenimentul Zilei > EVZ Special > Simona Halep poate pierde poziția secundă din clasamentul WTA
Simona Halep poate pierde poziția secundă din clasamentul WTA

Simona Halep poate pierde poziția secundă din clasamentul WTA

Eliminată de americanca Serena Williams în faza sferturilor de finală ale primului Grand Slam al anului, Australian Open, Simona Halep riscă să piardă şi locul secund din clasamentul WTA.

Simona Halep poate pierde poziția secundă din clasamentul WTA. Jucătoarea din Japonia, Naomi Osaka, ameninţă poziţia deţinută de româncă. În cazul unui triumf pe hard-ul de la Melbourne, nipona o va devansa pe Halep şi se va apropia de prima treaptă a podiumului, ocupată în continuare de favorita gazdelor, Ashley Barty.

După eşecul din confruntarea cu Serena Williams, sportiva născută la Constanţa, în 1991, va avea parte de o pauză de două săptămâni pentru a-şi reîncărca bateriile. Halep nu se va regăsi pe tabloul competiţiei de la Adeilaide şi va reveni pe teren doar la începutul lunii viitoare, atunci când va lua startul la puternicul turneu găzduit de Doha. „Sunt puţin frustrată de atitudinea pe care am avut-o pe teren, pe tot parcursului turneului de la Australian Open. Am fost negativistă şi cred că m-am plâns prea mult. E necesar să mai lucrez la acest capitol” a promis câştigătoarea din 2019, de la Wimbledon.

Simona Halep poate pierde poziția secundă din clasamentul WTA. Osaka, discurs plin de respect la adresa Simonei Halep

Asiatica care îi suflă în ceafă româncei, Naomi Osaka, se bucură că a scăpat de Halep în penultimul act al turneului de la Antipozi. „Nu prea îmi place să evoluez împotriva Simonei Halep. Este o tenismenă foarte dificilă, care returnează de fiecare dată mingea peste fileu” a elogiat-o tânăra japoneză în vârstă de doar 23 de ani pe jucătoarea din ţara noastră.

Simona Halep poate pierde poziția secundă din clasamentul WTA. Nume grele pe tabloul întrecerii din Qatar

Halep, care s-a impus în Qatar în 2014, va avea o companie selectă în acest an, la turneul de la Doha. Fosta câştigătoare a titlului la Melbourne, americanca Sofia Kenin, Bianca Andreescu, Elina Svitolina, Karolina Plyskova şi Petra Kvitova sunt doar câteva din numele grele care vor fi prezente la competiţia de pe coasta Golfului Persic.