Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, care aparține de ITPF Timișoara, au descoperit 110.697 pachete cu ţigări, în valoare de 1.328.364 lei. Acestea erau ascunse în remorca unui autocamion condus de un cetăţean sârb.

Procurorii DIICOT Mehedinți au decis reținerea, pentru 24 de ore, a șoferului sârb și a românului care îl însoțea, urmând să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi, cu propunere de arestare preventivă.

”În data de mai, ora 10.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul sârb C.N., în vârstă de 51 de ani, la volanul unui autocamion cu remorcă marca Scania care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, paleți cu vată minerală şi cărămidă, din Serbia pentru o societate comercială din România.

Cu ocazia controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat faptul că remorca nu avea aplicat sigiliu vamal, iar în interiorul acesteia au descoperit, ascunse prin metoda „capac”, mai multe cutii de carton ce conţineau ţigări fără timbru fiscal”, transmit procurorii.

În urma percheziției, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor suma de 190.835 euro și 10.000 de lei, iar proprietarul acestuia, un cetăţean român în vârstă de 42 de ani, a fost adus cu mandat pentru cercetări. Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.