Dupa un inceput in forta a gazdelor, care au ratat doua ocazii prin Menez si Samassa, „galbenii” au reusit sa echilibreze situatia.

In minutul 20, tricolorii au deschis scorul prin autogolul lui Marange, surprins de centrarea lui Keseru. Romanii au inceput timorati si repriza secunda.

De aceasta data, tricolorii n-au mai scapat de furia „cocosilor”, Samassa reusind sa inscrie dupa o eroare a lui Mardare.

Selectionerul Emil Sandoi a folosit urmatoarea echipa: Pantilimon – Scarlatache, Mardare, Ninu, Sepsi – Ropotan, Pacuraru (66, Sarghi), Chiacu (89, Simion), Keseru – Deac (61, Torje), Cigan. Echipa de tineret a Romaniei va disputa urmatorul joc marti (ora 18.00), la Corradino, impotriva Maltei.

Echipele clasate pe prima pozitie in cele zece grupe si cele mai bune patru formatii care vor termina pe locul doi se vor califica la „barajul” din 11/12 si 14/15 octombrie 2008.

Castigatoarele celor sapte partide tur-retur se vor califica la turneul final al Campionatului European de tineret din 2009, alaturi de Suedia, tara gazda a competitiei.

Pe 14 noiembrie 2001, tot la Brest, nationala de tineret fusese pusa pe butuci de echipa similara a Frantei, scor 0-4, in mansa-retur a barajului pentru Campionatul European din 2002.