Evenimentul Zilei > Actualitate > Tinerii designeri sunt fideli nonconformismului
Tinerii designeri sunt fideli nonconformismului

Tinerii designeri sunt fideli nonconformismului

„Cluj Fashion Week” a deschis drumul spre succes pentru mulţi tineri designeri. Considerată revelaţia primei ediţii a festivalului de modă, sibianca Ada Bucşă a şocat prin colecţia pe care a numit-o ”Noua ordine mondială” („New World’s Order”).

Deşi a stârnit controverse în rândul criticilor de specialitate, a profesorilor de design vestimentar şi în rândul media care au participat la „Cluj Fashion Week”, colecţia tinerei creatoare a suprimat orice îndoială cu privire la imaginaţia designerilor români de ultimă generaţie.

Dacă directorul artistic al evenimentului Alin Gălăţescu a numit-o ”revelaţia festivalului”, criticul de modă Diane Pernet a sesizat influenţa exercitată asupra Adei de către britanicul Alexander McQueen, în memoria căruia a fost organizat Cluj Fashion Week.

”Ada are idei bune, are un univers, dar trebuie să mai lucreze la partea de producţie a colecţiei”, a fost sfatul lui Pernet.

Sârma, simbol al subjugării  femeii

Creatoarea a lucrat alături de logodnicul ei Robert Redmond, care a semnat măştile şi încălţările îndrăzneţ accesorizate cu sârmă. Astfel, pe scena Cluj Fashion Week au intrat, în varianta army a hitului Life is Life, modele îmbrăcate în combinaţii bizare de dungi şi buline, cu măşti din sârmă pe faţă şi pantofi pantofi de cel putin 15 cm, înfăşuraţi în sârmă modelată în cele mai îndrăzneţe forme.

“Intenţia mea a fost să şochez. Doar aşa poţi să îţi faci loc în lumea modei. Am reuşit să creez controverse printre specialişti, ceea ce mă bucură. Unii mă plac şi îmi apreciază curajul, alţii mă critica pentru faptul că am încercat prea mult. Am vrut să scot în evidenţă femeia puternică şi independentă. Modul în care am facut-o a lăsat publicul fără cuvinte, pentru că am exprimat-o într-un mod futurist, avangardist şi total neconveţional. Chiar dacă “femeia mea” nu este nici cea mai femină , nici cea mai seducătoare, ea ilustrează femeia redusă la tăcere, femeia privită ca obiect, femeia obligată să îşi ascundă trupul pentru a-şi câştiga independenţa în lumea bărbaţilor”, a explicat designerul ideea colecţiei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News