Voluntarii şi-au împărţit cărţile în staţia “Piaţa Libertăţii”, din centrul oraşului, apoi au urcat şi s-au pus pe citit. Cu voce tare, evident, asigurând celorlalţi călători o deplasare mai plăcută până la destinaţie, urmărind firul unei poveşti.
Bănăţenii de toate vârstele au fost invitaţi să se urce în tramvaiul cu numărul 4 şi să citească împreună.
Timp de două ore, între 18 şi 20, voluntarii “Lecturilor Urbane” şi-au petrecut timpul citind, discutând cu călătorii sau boemii interesaţi de lectură şi împărţind cărţi celor din tramvai, care s-au arătat dispuşi să susţină această iniţiativa.
Pentru această ediţie echipa “Lecturi Urbane” Timişoara a primit o donaţie de 200 de volume din biblioteca unui fotograf local.
“Consider lectura unul din lucrurile care te ajută să te cunoşti, care contribuie la dezvoltarea ta ca om şi care îţi poate duce imaginaţia în locuri nebănuite. Iniţiativa aceasta, de a dona cărţi şi de a încuraja oamenii să citească în tot felul de locuri neobişnuite, mi se pare una dintre cele mai bune idei din ultima vreme”, a motivat fotograful.
A doua campanie
"Acţiunea este a doua din campania „Lecturi urbane pe malul Begăi”şi are ca scop promovarea lecturii în medii neconvenţionale, cum ar fi parcurile, pieţele publice şi mijloacele de transport în comun”, a declarat Cristina Putan, organizator.
Timişorenii care s-au arătat cu adevărat interesaţi de lecturile publice au primit câte o carte  cu rugămintea ca după ce o vor fi citit, să o ofere mai departe altei persoane interesate de lectură.
Campania „Lecturi urbane pe malul Begăi” este organizată de patru tineri, Cristina Puţan,  Oltea Zambori, Dan-Lucian Ştefancu şi Alexandru Bleau, cu sprijinul RATT şi mai multor ONG-uri, printre care Ariergarda şi echipa Schimb de Cărţi din Timişoara.
Debut în metrou
“Lecturi Urbane” este un proiect început în urmă cu peste un an la Bucureşti de către Civika.ro, o platformă de iniţiatrivă socială. Prima ediţie din ţară s-a desfăşurat în metrou. Până acum, evenimentul a avut loc în mai multe oraşe ale ţării, printre care Bucureşti, Cluj şi Braşov.
“Ideea este simplă: petrecem foarte mult timp pe drum şi a citit este una dintre cele mai inspirate activităţi. De ce să nu le unim şi să citim oriunde avem ocazia? În metrou, în troleu, în parc, stând la coadă sau aşteptând la doctor”, a explicat Adrian Ciubotaru, unul dintre iniţiatorii proiectului de la Bucureşti