“Verde pentru Biciclete" a organizat, astăzi, cea de-a treia tură ciclistă bănăţeană marca VpB. Ca şi în cazul celorlalte ediţii, scopul turei cicliste bănăţene “Verde pentru Biciclete" a fost aceea de a cunoaşte împrejurimile verzi ale Timişoarei şi de a petrece timp de calitate, bucurându-ne de natură şi de o plimbare pe bicicletă.

Sute de timişoreni călare pe biciclete şi-au dat întâlnire la ora stabilită la Casa “Verde pentru Biciclete", în parcarea Timco de pe strada Circumvalaţiunii. Ceea ce a urmat a fost o sesiune de pedalare accesibilă tuturor categoriilor de vârstă, pe un traseu lung de aproximativ 25 de kilometri, “În timpul turei, vom face popasuri de regrupare precum şi de realimentare cu apă şi mâncare, după caz", au precizat organizatotrii, înainte de plecare.
Astfel, amatorii mersului pe două roţi au pedalat pe următorul traseu: Casa “Verde pentru Biciclete" – bulevardul Take Ionescu – Calea Lugojului – Ghiroda, apoi au trecut podul peste Bega, au urcat pe digul canalului, iar după o tură prin cartierul Plopise au făcut cale întoarsă pe acelaşi traseu.
Verde pentru biciclete

Ca la orice excursie care are şi teren denivelat pe traseu, bicicliştilor şli s-a recomandat echipament special. “Se recomandă participarea îndeosebi cu bicicletă de tip mountain-bike, iar cei cu biciclete de soşea au putut pedala alături de noi până la zona digului. De asemenea, bicicletele trebuie să fie corespunzător echipate şi recomandăm purtarea căştii de protectie şi a vestei reflectorizante", declarat biciclistul Graţian Bolog, coordonatorul excursiei timişorene pe două roţi.

“Verde pentru biciclete" este o mişcare pentru pedalare susţinută de Fundaţia Bega Timişoara în colaborare cu un club sportive şi reprezentanţi ai societăţii civile, care militează pentur un oraş mai puţin poluat prin renunţarea la autovehicule în favoarea mersului pe două roţi mai econolog şi mai sănătos.