Timişoara, sărbătorită de vedete

Timişoara, sărbătorită de vedete

Viţa de Vie, Smiley, Mircea Baniciu, Direcţia 5, Publika şi Paula Seling, pe scurt cele mai în vogă trupe din România vin în acest sfârşit de săptămână la Timişoara să cânte de ziua oraşului.

Dacă, până acum, Ziua Timişoarei se celebra pe 3 august, dată la care, în 1919 au intrat în oraş trupele româneşti, instaurând administraţia românească, anul acesta e puţin anticipată, dar celebrată cu trei zile de sărbătoare.

Zilele Timişoarei vor fi sărbătorite de astăzi până duminică, cu muzică. Seara, concertele sunt programate de la ora 20.00, iar, în premieră pentru această manifestare, în timpul zilei se vor desfăşura  acţiuni ecologice.

Tot acum,  de Zilele Timişoarei, oraşul îşi depune oficial candidatura pentru a deveni Capitala Verde a României, în cadrul proiectului iniţiat de către Tuborg şi Umbrela Verde, sub egida Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, pe parcursul celor trei zile, se vor derula o serie de acţiuni „verzi”. Astăzi, ziua va începe cu o acţiune de responsabilizare a şoferilor timişoreni, care vor primi stckere cu mesajul « eu nu arunc gunoiul pe stradă ». Mâine şi poimâine, la cele două puncte de colectare a deşeurilor amenajate unul în Piaţa Unirii şi altul în Piaţa Dacia, timişorenii sunt invitaţi să colecteze selectiv. Sunt aşteptaţi mai ales timişoreni care renunţă la electronice şi electrocasnice defecte.

Fiecare va primi, în schimbul obiectului, un premiu instant şi un bilet la o tombolă la care se vor putea câştiga o bicicletă, un aparat foto digital, două MP3 playere şi trei perechi de role. Duminică timişorenii sunt chemaţi să se alăture voluntarilor pentru a ecologiza Grădina botanică din oraş.

Fiecare seară se va încheia cu bere şi muzică. Bere, pentru că anul ăsta primăria lasă liber tonetele de vânzare a licorii, mai ales că parte din banii colectaţi astfel vor ajuta sinistraţii afectaţi de inundaţii. Vineri, pe scenă vor urca Viţa de Vie şi Smiley, sâmbătă vor cânta Mircea Baniciu şi Direcţia 5, iar duminică Publika şi Paula Selling.