26 de puşcăriaşi tatuaţi s-au aşezat cuminţi în bănci. Sunt în clasa I! Vezi ce şcoală DE LUX au

26 de puşcăriaşi tatuaţi s-au aşezat cuminţi în bănci. Sunt în clasa I! Vezi ce şcoală DE LUX au

Sunt adulţi, raşi în cap, au priviri crunte, tatuaje pe braţe şi se pricep destul de bine să intre neobservaţi în locuinţele nesupravegheate sau să sustragă portmonee din poşete. Hoţomanii au început şcoala la Timişoara.

Sunt în total peste 100 de elevi după gratii şi au cea mai modernă sală de clasă din oraş. Aceasta a fost construită peste vară la mansarda Penitenciarului de pe strada Popa Şapcă. Îmbrăcaţi frumos dar cu tatuajele la vedere, cu pixurile în mâini, tâlharii şi hoţii au intrat luni în sala de clasă pregătiţi să acumuleze noi cunoştinţe.

Deţinuţii de la Timişoara au aşteptat nerăbdători începerea anului şcolar. Dacă se ţin de carte, în iunie, când vor lua vacanţa de vară, li se mai taie o lună de detenţie, cu condiţia să obţină cele 60 de credite. Pe de altă parte, ei au şanse mai mari de angajare la finalul peiroadei de detenţie.

Sunt în total 117 infractori care merg la şcoală. La debutul acestui an şcolar, în clasele I-IV s-au înscris 26 persoane private de libertate, la gimnaziu - 39,  iar la liceu, 51. Între deţinuţi există şi un student. "Şcolarizarea reprezintă o activitate fundamentală pentru reinserţia socială a persoanelor private de libertate", explică reprezentanţii Penitenciarului timişorean.

Ne puteți urmări și pe Google News