Ţigările care "se fumează singure", interzise

Ţigările care "se fumează singure", interzise

De la sfârşitul acestui ani, mai exact, din 17 noiembrie 2011, vor putea fi vândute doar ţigări cu tendinţă redusă de aprindere, adică cele care nu se fumează "singure". Motivul este că ţigările lăsate aprinse sunt cel mai mare pericol de incendii.

Sfârşitul acestui an aduce schimbări pe piaţa ţigărilor în sensul că vor putea fi comercializate doar cele cu tendinţă redusă de aprindere, adică cele care se sting singure dacă nu sunt fumate activ, înainte să ardă pe întreaga lor lungime, se arată într-o informare de presă de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Se consideră că ţigările cu tendinţă redusă de aprindere sunt conforme cu cerinţele de securitate obligatorii prevăzute în Directiva 2001/95/CE privind securitatea generală a produselor.

Scade riscul de apariţie a incendiilor

Motivul pentru care s-au luat aceste măsuri este scăderea numărului incendiilor provocate de ţigări. "Rostul acestor ţigări care se sting dacă nu tragi din ele este de a preveni incediile, fiind cunoscut faptul că cele nestinse reprezintă una din cele mai frecvente cauze ale acestor evenimente. În ceea ce priveşte sănătatea fumătorilor, nu există studii care să clarifice acest lucru cu privire la substanţa care se va adăuga în ţigări, însă la cât rău fac ţigările, unul în plus este nesemnificativ", este de părere Magdalena Ciobanu, medic pneumolog la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" din Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News