Evenimentul Zilei > Politica > Testul pentru moțiunea de cenzură. Scrutinul în două tururi la primărie
Testul pentru moțiunea de cenzură. Scrutinul în două tururi la primărie

Testul pentru moțiunea de cenzură. Scrutinul în două tururi la primărie

PMP consideră că votul din Parlament pe legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin reprezintă primul test real de poziţionare a partidelor parlamentare faţă de PSD.

Conducerea popularilor apreciază că astfel se va vedea dacă există o majoritate anti-PSD şi dacă Guvernul Dăncilă poate pleca în urma unei moțiuni de cenzură.

„Votul din Parlament pe legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin reprezintă primul test real de poziţionare a partidelor parlamentare faţă de PSD. Cerem tuturor partidelor care se pretind a fi în opoziţie faţă de PSD, şi mă refer la PNL, USR, UDMR, Pro România şi ALDE, să voteze săptămâna viitoare proiectul de lege iniţiat de PMP privind alegerea primarului în două tururi de scrutin”, se arată într-un comunicat al PMP.

Proiectul adoptat de Senat se află pe ordinea de zi, la vot final, în plenul Camerei Deputaţilor.

„După alegerile europarlamentare, avem o şansă reală să strângem rândurile şi să umilim actuala putere prin acţiune politică unitară a tuturor partidelor care doresc, în mod sincer, înlăturarea PSD de la putere, inclusiv pe plan local”, susţine PMP.

PMP consideră că votul din Parlament pe legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin va surprinde cu fidelitate realitatea politică din acest moment. „Abia după acest test vom şti dacă există o majoritate anti-PSD şi dacă Guvernul Dăncilă ar putea fi demolat printr-o moţiune de cenzură”, se arată în comunicatul PMP.