Teste psihologice pentru preoţii catolici

Teste psihologice pentru preoţii catolici

Vaticanul a cerut ieri noi testări psihologice pentru preoţii de la seminariile teologice, anunţă AP.

Acesta este ultimul efort al Bisericii Romano-Catolice de a fi mai selectivă în privinţa candidaţilor ce vor să devină preoţi, în urma unei serii de scandaluri sexuale.

Biserica a spus că a realizat noi reguli care să-i ajute pe liderii religioşi să-i identifice pe candidaţii cu tulburări psiho-patologice.

Mai multe scandaluri au zguduit Biserica Romano-Catolică în ultimii ani, declanşând procese care au costat sute de milioane de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

"De prea multe ori, defectele psihologice, uneori de tip patologic, ies la iveală numai după ce respectivii au devenit preoţi", arată ghidul. "Detectarea defectelor mai devreme ar putea ajuta la evitarea multor experienţa tragice."

Noile reguli spun că trebuie să se găsească soluţii pentru probleme precum identitatea sexuală confuză sau încă nedefinită.

O reţea ce îi grupează pe cei care au fost abuzaţi de preoţi spune că Vaticanul trebuie să meargă dincolo de testele de la seminarii pentru a pune capăt a ceea ce gruparea numeşte "cultura neschimbată a secretelor" din cadrul ierarhiei ecleziastice.

Studii realizate în Statele Unite au arătat că, în ultimii 50 de ani, majoritatea victimelor abuzate de preoţi erau adolescenţi de sex masculin.