Evenimentul Zilei > International > Test Covid-19 obligatoriu la intrarea într-o ţară UE. Apare Legea Bolilor Transmisibile
Test Covid-19 obligatoriu la intrarea într-o ţară UE. Apare Legea Bolilor Transmisibile

Test Covid-19 obligatoriu la intrarea într-o ţară UE. Apare Legea Bolilor Transmisibile

Parlamentul Finlandei a aprobat vineri mai multe amendamente pentru modificări temporare la Legea Bolilor Transmisibile, astfel încât să se poată efectua controale de sănătate obligatorii, inclusiv un test Covid-19 pentru persoanele care sosesc în ţară.

Test Covid-19 obligatoriu la intrarea într-o ţară UE. „Avem mai multe instrumente pentru a combate boala”, a declarat după aprobare Krista Kiuru, ministrul Afacerilor Familiei şi Serviciilor Sociale.

Ce înseamnă noile schimbări de la graniţele Finlandei? Spre exemplu, un control de sănătate ar putea fi ordonat pentru călătorii care sosesc dintr-o anumită ţară.

Asta s-ar putea pentru întâmpla şi pentru angajaţi la un anumit loc de muncă. Krista Kiuru a subliniat că nerespectarea ultimelor modificări ar putea duce la amendă sau chiar la 3 luni de închisoare.

Test Covid-19 obligatoriu la intrarea într-o ţară UE

Până în prezent, controalele sanitare şi testele Covid-19 au fost voluntare, iar mulţi oameni au respins testarea. Ce se întâmplă cu o persoană care s-a îmbolnăvit sau este suspectată că a fost expusă la o boală transmisibilă?

În noul context, aceasta va fi obligată să furnizeze informaţii autorităţilor sanitare care încearcă să identifice sursa infecţiei. Amintim că acest lucru era voluntar anterior.

Autorităţile locale sau regionale ar putea, de asemenea, să limiteze numărul de clienţi în magazine. De asemenea, acestea ar putea să ordone închiderea temporară a sălilor de sport sau reducerea numărului de pasageri în transportul public.

Ce se va întâmpla de luni în Finlanda?

Amendamentele ar urma să intre în vigoare luni ar putea fi aplicate până la sfârşitul lunii iunie. Agenţia Administrativă Regională de Stat din sudul Finlandei a anunţat că adunările publice în regiunea Uusimaa a capitalei finlandeze Helsinki vor fi limitate la cel mult 6 persoane

Asta se va întâmpla de luni până la 14 martie, din cauza deteriorării situaţiei epidemice.

Guvernul Finlandei a extins recent restricţiile mai stricte de intrare în ţară. Autorităţile vor sunt în alertă din cauza noilor mutaţii ale coronavirusului.

Amintim că Finlanda a înregistrat aproximativ 52.600 de cazuri de Covid-19 şi 726 de decese din cauza bolii infecţioase.

Altfel, Comisia Europeană a cerut joi Belgiei, Bulgariei, Finlandei, Poloniei şi Suediei „să transpună pe deplin” legislaţia UE din 2008 care penalizează manifestaţiile de rasism şi xenofobie.

mae.ro/travel-conditions