CIA: Teroriştii vor încerca să răzbune moartea lui Osama bin Laden

CIA: Teroriştii vor încerca să răzbune moartea lui Osama bin Laden

Directorul CIA Leon Panetta a precizat astăzi, într-un comunicat de presă al instituţiei, că teroriştii vor încerca să răzbune moartea liderului al-Qaida, Osama bin Laden.

Bin Laden a fost ucis, ieri, de trupele americane aflate în Pakistan. Anunţul morţii celui mai căutat terorist a fost făcut de preşedintele american Barack Obama. "S-a făcut dreptate!", a precizat Obama în conferinţa de presă organizată la Casa Albă.

În opinia directorul CIA Leon Panetta, teroriştii vor încerca acum să răzbune moartea liderului lor.

"Singurul şef pe care l-au cunoscut, a cărui viziune plină de ură le-a alimentat atrocităţile, nu mai este. Cel care era de necapturat a fost prins şi ucis (...) Chiar dacă bin Laden este mort, al-Qaida nu este. Este aproape sigur că teroriştii vor încerca să îl răzbune şi va trebui să rămânem vigilenţi şi determinaţi. Şi vom face acest lucru", a mai precizat Panetta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Speculaţiile cu privire la identitatea cadavrului despre care s-a spus că este al liderului al-Qaida au fost temperate în această după-amiază, când un înalt responsabil american, citat de AFP, a precizat că identitatea a fost confirmată de testele ADN.

Operaţiunea în urma căreia a fost ucis cel mai căutat terorist de pe planetă Osama bin Laden a fost derulată de forţele americane cu sprijinul Pakistanului, a anunţat Barack Obama. Vezi AICI cum s-a derulat operaţiunea în urma căruia a fost ucis liderului al-Quaida, Osama bin Laden. Imagini din casa în care a fost omorât ben Laden au apărut, astăzi, şi pe Internet.