Cel mai sângeros atentat a vizat cartierul Shaab din nordul Bagdadului, unde o maşină-capcană şi un atac sinucigaş au provocat moartea a 19 persoane, au declarat surse medicale şi din domeniul securităţii. Maşina a explodat în apropierea unei pieţe aglomerate şi, după ce trecătorii şi poliţia s-au adunat în zona deflagraţiei, un atacator sinucigaş a detonat explozibilul pe care îl avea asupra sa.

În cartierul Bunouk, în nord-estul capitalei, o bombă amplasată într-o maşină a omorât nouă persoane. Forţele de ordine, însoţite de câini special antrenaţi, au împânzit zona după informaţii privind amplasarea altor două bombe, au precizat sursele.

Mai mult de o sută de persoane au fost rănite în cele trei explozii.

Atentatele nu au fost deocamdată revendicate, dar combatanţii grupării extremiste sunnite Stat Islamic, care controlează o mare parte din nordul Irakului şi provincia Anbar situată la vest de Bagdad, trimit în mod regulat atacatori în capitală.

Tot în cursul zilei de duminică, un atacator sinucigaş a omorât cinci persoane în cartierul Kadhimiya, iar o bombă a ucis doi oameni în cartierul Iskan.