Evenimentul Zilei > Actualitate > Terenurile dictează afacerile imobiliare
Terenurile dictează afacerile imobiliare

Terenurile dictează afacerile imobiliare

Cei mai mulţi dezvoltatori de clădiri preferă să le vândă, decât să le închirieze, în funcţie de preţurile terenurilor din zonă, spun reprezentanţii agenţiei EuroMetropola.

Potrivit acestora, în general, cei care au optat pentru varianta închirierii au fost persoane care au achiziţionat un teren într-o zonă foarte apreciată, unde suprafeţele construibile şi libere sunt limitate şi extrem de scumpe, precum zona centrală, ultracentrală sau cea din jurul Parcului Herăstrau. Aici, preţul unui metru pătrat de teren se vinde în acest moment cu până la 5.000 de euro. Investitorii valorifică aceste terenuri şi dezvoltă proiecte rezidenţiale pe care, la final, le oferă spre închiriere.

„După o anumită perioadă, există şi posibilitatea de a vinde imobilul respectiv, cu toate contractele de închiriere. Este, practic, o afacere la cheie“, spun specialiştii. Astfel, proprietarii interesaţi de o afacere pe termen lung şi care dispun de un buget suficient de generos care să le permită o investiţie ce se va amortiza într-o perioadă mai îndelungată construiesc imobile cu regim de înălţime mediu (PΣ6), pe care aleg să le închirieze.


Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: