După această lună, din 2007 a urmat creşterea. Dacă iniţial metrul pătrat costa cu 10-15 euro mai mult, în prezent creşterea este cu 20 de euro în plus. Agenţii de vânzări preconizează o nouă creştere în primăvara şi vara lui 2008. Zonele pe care atât persoanele fizice, cât şi cele juridice le-au ochit fac parte dintr-o listă de terenuri cu potenţial turistic ridicat.

Majoritatea dintre ele au deschidere la apă, precum Murighiol, Nufărul, Sulina sau Sfântu Gheorghe. Preţul unui teren în zona Crişan s-a dublat anul acesta faţă de 2006 şi ajung de la 40 de euro la 80 de euro pe metrul pătrat, în prezent. Investiţiile, uneori haotice pentru un mediu rural care până acum 10 ani nu visa la o asemenea dezvoltare urbanistică, încep să condiţioneze preţurile.

Un metru pătrat în zona Sfântu Gheorghe, locul de desfăşurare a Festivalului Naţional Anonimul, se vinde cu aproximativ 100 de euro. Tot pe această listă se află şi oraşul Sulina, unde preţurile sunt similare. Parcele de teren mai ieftine pot fi găsite în Murighiol, cu 40-80 de euro pe metrul pătrat.