Teodorovici spune că Orban a fost un șomer de lux și din această calitate conduce cu nonșalanță, dar și cu maximă impostură Guvernul României. „Un individ care ocupă funcția de premier al României (după ce era, la propriu, șomer‼️) își permite cu nonșalanța unui impostor de rând, ca, sub însemnele statului român pe care a jurat să-l apere și ale cărui legi și Constituție a jurat să le respecte, să îndemne cetățenii la nesocotirea unei decizii a Curții Constituționale și la nerespectarea acesteia!”, a scris Eugen Teodorovici, pe contul său de facebook.

Fostul ministru susține că decizia Curții Constituționale a României, prin care au fost declarate neconstituționale ordinele ministrului Sănătății, de instituire a carantinei, este una cât se poate de corectă. ”Premierul Orban omite (sunt convins că din incompetență!) parcurgerea unor etape legale în adoptarea deciziilor de restrângere a unor drepturi ale cetățenilor, impusă de situația medicală din România. Ulterior, exclusiv din rea voință, încăpățânare și … aceeași incompetență, toți cei din jurul său au refuzat cu obstinență, chiar și în al 12-lea ceas, corectarea greșelilor făcute! Întrebarea nu este dacă Orban este ipocrit sau iresponsabil, că răspunsul deja îl știam!”, a mai spus Teodorovici.

Pornind de la decizia Curții Constituționale a României, Teodorovici susține că judecătorii CCR au arătat că starea de alertă a fost instituită cu încălcarea Constituției. „DNA a arătat că unele achiziții s-au făcut cu încălcarea legislației. Realitatea a arătat că unii liberali se testau preferențial în faţa românilor. S-a demonstrat că în timp ce românii erau ținuți în case, în Palatul Victoria era “paranghelie”. Atunci exact ce anume au făcut corect și legal și pentru români PNL și Guvernul în ultimele 8 luni?”, a mai scris Teodorovici.

Nici Parlamentul României nu a fost iertat de fostul ministru. „Trebuie să admit, totuși, că și Parlamentul are partea sa de vină prin faptul că, probabil, crezând în buna intenție pe care ar trebui să o manifeste cei care ocupă scaunele de la Palatul Victoria, a aprobat în grabă, fără să mai verifice dacă au fost parcurse toate etapele legale! Așadar, o combinație distrugătoare: prezumția de bună credință a Guvernului dublată de prezumția de vigilență a Parlamentului”.