Tensiunile politice afecteaza economia tarii

Tensiunile politice afecteaza economia tarii

Certurile din guvern sau parlament afecteaza procesul de implementare a proiectelor economice, a declarat azi Alexander Auboeck, director al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

"Am vrea ca parteneriatele publice-private sa fie grabite si ar trebui ca progresul sa fie mai rapid. Partial, lipsa acestui progres a fost determinata de situatia politica. Tensiunile politice afecteaza procesul decizional al autoritatilor", a spus directorul BERD.

Matthias Kollatz-Ahnen, vicepresedinte al Bancii Europene De investitii (BEI), considera ca disensiunile din mediul politic nu favorizeaza cresterea economica, fiind nevoie de stabilitate politica.

"Nu avem garantie ca avansul economic din ultimii ani va continua, daca mediul politic nu face nimic in acest sens", a aratat Kollatz-Ahnen.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de alta parte, Dirk Ahner directorul general al Directiei Politici Regionale din Comisia Europeana, a subliniat ca progresele Romaniei sunt foarte bune si ca nu exista probleme de cooperare.

"Progresele Romaniei sunt foarte bune, mult mai bune decat am sperat acum cinci-sase luni", a spus Ahner.

El a aratat insa ca la un moment dat situatia politica din Romania trebuie sa fie rezolvata.

Reprezentantii BERD, BEI si cei ai Comisiei Europene au participat la deschiderea unui birou regional la Bucuresti, care va oferi asistenta pentru sustinerea proiectelor ce vor beneficia de fonduri europene.

Cititi si Incidente in Parlament.

            Tariceanu, atac la presedinte.