Tenorul turc Efe Kislali revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Tenorul turc Efe Kislali revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Tenorul turc Efe Kislali, unul dintre laureaţii premiului criticii internaţionale "Seen and Heard International" (pentru rolul titular din opera Otello de Giuseppe Verdi), va urca pe scena Operei Naţionale din Bucureşti joi, 11 noiembrie, pentru o reprezentaţie a celei mai recente producţii lirice a teatrului, spectacolul "Turandot" de Giacomo Puccini.

Efe Kislali, deja aplaudat de spectatorii români cu ocazia altor evenimente speciale desfăşurate pe scena ONB, va juca, de această dată, rolul lui Calaf.

Menţionat în cronicile de specialitate ca un interpret absolut strălucitor, tenorul turc a fost invitat să cânte pe scene din întreaga lume, de la Opera Naţională din Lituania în rolurile Calaf din Turandot, Des Grieux din Manon Lescaut de Giacomo Puccini şi Radames din Aida de Giuseppe Verdi, sau Opera Naţională din Praga - spectacolele Manon Lescaut şi Aida -, până la Opera din Bratislava pentru Otello sau rolul Manrico din Il Trovatore de Giuseppe Verdi. Efe Kislali este, de asemenea, o prezenţă constantă pe scena Operei de Stat din Istanbul.

Invitat la Bucureşti, tenorul va da viaţă personajului Calaf din povestea frumoasei prinţese Turandot care, ajunsă la vârsta măritişului, hotărăşte să devină numai soţia aceluia care va izbuti să găsească răspunsul la trei ghicitori aproape imposibil de dezlegat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din distribuţie mai fac parte artişti ONB precum Silvia Sorina Munteanu (Turandot), Crina Zancu (Liù), Marius Boloş (Timur), Florin Simionca (Ping), Liviu Indricău (Pang), Valentin Racoveanu (Pong), Florin Diaconescu (Altoum) şi Vasile Chişiu (Mandarinul). Soliştii, corul (pregătit de maestrul Stelian Olariu), corul de copii (coordonat de Vasile Corjos) şi orchestra ONB vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.