Evenimentul Zilei > Sport > TENIS. Jianu PIERDE la Australian Open, într-un meci dramatic!
TENIS. Jianu PIERDE la Australian Open, într-un meci dramatic!

TENIS. Jianu PIERDE la Australian Open, într-un meci dramatic!

Tenis. Filip Jianu a oprit parcursul impresionant la turneul de juniori Australian Open în meciul pentru calificarea în finala turneului de la Melbourne, împotriva americanului Emilio Nava.

După un meci care a durat două ore, românul Filip Jianu a cedat în fața americanului Nava, cu scorul de 6-3, 2-6, 5-7. Evoluția compatriotului nostru a fost foarte bună, câștigând primul set, iar în setul decisiv având o minge de meci. Un semi-rever de excepție al lui Nava a făcut ca soarta meciului să se întoarcă. Apoi au urmat câteva retururi bune, iar la scorul de 5-5 în setul decisiv, americanul a reușit un break.

Potrivit Digisport, când avea numai trei ani, Filip a fost protagonistul unei reclame, care le-a rămas în memorie românilor. Jianu era copilul care avea replica ”Zboară, puiule, zboară”, la spotul pentru o campanie din industria cărnii.

După acea reclamă, Jianu s-a apucat de înot și tenis. Americanii de la IMG, poate cea mai mare firmă de management din lume, l-au ajutat pe Filip să ia lecții de tenis la școala lui Nick Bollettieri, în Statele Unite.

În Australia, Filip Jianu este pregătit în această perioadă de Andrei Mledea, fostul antrenor al lui Marius Copil.