Evenimentul Zilei > Economie > După 30 de ani, televizorul Diamant va fi scos din nou pe piață. Acesta va avea un design actualizat, cu rezoluție HD și Full HD
După 30 de ani, televizorul Diamant va fi scos din nou pe piață. Acesta va avea un design actualizat, cu rezoluție HD și Full HD

După 30 de ani, televizorul Diamant va fi scos din nou pe piață. Acesta va avea un design actualizat, cu rezoluție HD și Full HD

La trei decenii de când a fost scos din producție, revine pe piață celebrul televizor Diamant, utilizat în anii `90. Acesta va fi relansat de Horizon, brandul companiei Network One Distribution (NOD). Noile modele de televizoare Diamant vor avea un design actualizat, vor fi subțiri și ușoare, având diagonalele între 22 și 43 de inch și rezoluții HD și Full HD.

Înregistrarea mărcii la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) s-a finalizat în anul 2018, iar primele modele Diamant și-au făcut deja loc în piață încă de la sfârșitul lunii martie 2019, informează economica.net. 

Televizorul Diamant a fost fabricat, începând cu 1961, de Întreprinderea Electronica din București. Modelul actualizat al televizorului Diamant nu va mai fi cu tub, masiv și din lemn, ci va fi modern și subțire.

„Urmărim trendurile în tehnologie, dar ne reinventăm de fiecare dată. Am readus la viață una dintre primele game de televizoare românești – Diamant, pentru că știm că lucrurile cu adevărat puternice sunt cele care rezistă în fața timpului și devin mai bune odată cu trecerea lui. Acum, ca și atunci, ducem simplitatea la un alt nivel – prin funcții precum HDMI, USB Player, CI+, dar păstrăm accesibilitatea în ceea ce privește prețul", a declarat Cristian Postolachi, BDM Mobile & Consumer Electronics la Private Label NOD.

Primul obiectiv pe termen lung este atingerea unei cote de piață reprezentative de 10% în categoria sa, respectiv vânzări în valoare de 15 milioane de euro în primul an. După consolidarea în plan național, Diamant are în vedere pătrunderea în plan regional, ca brand european, în țări precum Ungaria, Bulgaria, Polonia, Grecia și Moldova.

Televizoarele sunt asamblate în UE, Turcia şi Republica Populară Chineză şi vin cu un design actualizat, la curent cu tendințele și cu nevoile consumatorilor.

Televizoarele DIAMANT se adresează persoanelor care caută produse de calitate la prețuri accesibile, oferind culori vibrante și o claritate a imaginii la nivel superior, cu alte cuvinte exact tehnologia de care au nevoie.