Vicepreşedintele PNL Teleorman, Dan Popescu, a anunţat că USL Teleorman şi-a stabilit strategia privind evenimentul de la 29 iulie. Potrivit acestuia, în perioada 22-27 iulie vor fi organizate mitinguri la Alexandria, Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea şi Videle, unde vor veni şi locuitori ai zonelor rurale din vecinătatea acestor oraşe.
De asemenea, vor fi  distribuite materiale promoţionale, cum ar fi banere, afişe, pliante şi fluturaşi, iar ziua de 29 iulie se intenţionează organizarea de tombole cu premii, "regulile urmând a fi anunţate în curând".

"Ceea ce pot spune acum este doar faptul că la tombole se vor acorda premii simbolice, de valori relativ mici, scopul principal fiind doar acela de mobilizare a electoratului la vot", a precizat Dan Popescu.
Alina Gorghiu: Organizarea de tombole nu reprezintă o încălcare a legii
Pentru că democrat-liberalii au acuzat că organizarea de tombole nu este legală, deputatul PNL Alina Gorghiu a sublinat că organizarea de tombole după exercitarea dreptului de vot de către ONG-uri, firme sau oricine altcineva decât un partid politic pentru a premia participarea la vot nu reprezintă o încălcare a legii."Legea referendumului spune că este sancţionată orice influenţare de a merge sau a nu merge la vot. Din punctul meu de vedere, dacă post vot, după exercitarea dreptului de vot, se organizează de către ONG-uri, firme, oricine altcineva decât un partid politic tombole pentru a premia participarea la vot nu mi se pare nicio crimă, nici contravenţie, nici încălcarea legii", a spus Alina Gorghiu.
Potrivit acesteia, ar trebui sancţionate persoanele care influenţează printr-un folos material de orice natură o persoană să voteze într-un sens sau în altul.

"Este de condamnat orice demers de mită electorală pentru a influenţa votarea unui candidat, a unei liste de candidaţi, iar în cazul referendumului de a influenţa pe bani sau pe alte produse opţiunea de vot Da sau Nu, dar faptul că încurajezi exercitarea dreptului de vot nu mi se pare un păcat, ba, dimpotrivă, mi se pare de apreciat. Este de condamnat de a influenţa pe bani, dar faptul că o încurajezi nu mi se pare un păcat", a mai spus Gorghiu.
PDL ameninţă cu plângere penală
La rândul lor, democrat-liberalii au anunţat că vor depune plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea, care a cerut cere să se organizeze tombole pentru alegători cu premii de genul bilete la concerte, filme, cărţi, vacanţe.
"Cum vor cei din USL să câştige referendumul? Au încercat tot felul de şmecherii, dar presiunile internaţionale i-au dat înapoi, aşa că au trecut la ceva mai dâmboviţean şi pregătesc o fraudă majoră la referendumul din 29 iulie. Îi anunţăm, pe această cale, pe responsabilii USL şi de domnul Dragnea că au sesizare penală cu privire la încălcarea grosolană a art. 54 din Legea 3/2000 care prevede ca infracţiune oferirea de mită electorală de bani sau de foloase pentru a aduce lumea la vot", a anunţat prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda.
Dan Şova îi invită pe democrat-liberali să organizeze şi ei tombole
În replică, senatorul PSD Dan Şova a spus că legea nu interzice tombolele şi le-a cerut democrat-liberalilor să organizeze şi ei astfel de concursuri cu premii. "Cunoşteam acest lucru. E foarte bine că se face, tombole s-au făcut întotdeauna la vot. (…) Întrebarea e ce lege interzice. Acţiunea e în conformitate cu legea, pentru că vrem ca oamenii să vină la vot. Aceste tombole sunt organizate pentru cei care vin la vot şi care prezintă buletinul (cartea de identitate – n.r.) cu ştampila că au votat. Interesul general e să vină oamenii la vot", a spus Şova, solicitând PDL să organizeze tombole pentru a stimula prezenţa cetăţenilor la votul de la referendum. " În loc să piardă vremea făcând plângeri penale, să facă tombole pentru a aduce cât mai mulţi la vot, pentru că legea nu interzice asta", a spus Şova.
CITIŢI ŞI:

  • Traian Băsescu a fost suspendat din funcţie. 256 parlamentari au votat „pentru". Referendumul, pe 29 iulie
  • Ce se întâmplă cu preşedintele Băsescu pe perioada suspendării 
  • Traian Băsescu în Parlament: Se pare că nu reuşesc să coabitez cu PSD şi PNL
  • Mihai Răzvan Ungureanu: Mulţi dintre cei care susţin demersul de suspendare au şcoală dar nu au minte
  • CCR respinge cele mai grave capete de acuzare din solicitarea USL privind suspendarea lui Băsescu
  • REPORTAJ DE LA SUSPENDARE. Detaliile ascunse din Parlament dezvăluite de reporterii EVZ