Evenimentul Zilei > Actualitate > Telefoane care te avertizează în trafic de radare şi accidente
Telefoane care te avertizează în trafic de radare şi accidente

Telefoane care te avertizează în trafic de radare şi accidente

O serie de aplicaţii dezvoltate pentru smartphone-uri par să le fie de folos şoferilor, dar şi celor care simt nevoia să "deguste" ceva înainte de a se urca la volan.

Lumea devine din ce în ce mai electronică, iar de acest avantaj pot beneficia tot mai mulţi, mai ales dacă sunt posesorii unui smartphone care poate suporta anumite aplicaţii.

Tot mai multe companii româneşti dezvoltă aplicaţii pentru telefoanele inteligente menite să le facă viaţa mai uşoară posesorilor.

De pildă, compania Arobs Transilvania Software a creat o aplicaţie prin care îşi propune să creeze o comunitate de şoferi la nivel naţional, dornici să contribuie la anunţarea evenimentelor din trafic.

Funcţională şi pe şoselele din străinătate

"SpeedTraps" este gratuită şi se poate instala pe orice smartphone, iPhone, Android sau Nokia, cu internet activat. Şoferii vor putea raporta în timp real evenimente precum: accidente, blocaje în trafic, existenţa de patrule de poliţie şi amplasarea unor noi camere radar fixe sau mobile. Pentru a emite avertizări audio şi vizuale pe smartphone, aplicaţia are nevoie doar de conexiune la internet şi funcţia GPS sau A-GPS.

"Traficul estimat este de câţiva KB pe zi, în funcţie de utilizarea hărţii din aplicaţie şi de numărul de evenimente de trafic raportate. Funcţionează foarte bine şi în străinătate. Rămânând în aceeaşi arie de de uz a apli caţiilor, o altă invenţie foarte bună pentru şoferii cărora le place să trăiască periculos, îmbinând utilul cu plăcutul, AlcoCalculator ar putea avea un imens succes.

Ştii cât să bei

Cu ajutorul acestei aplicaţii vă puteţi calcula concentraţia de alcool din sânge, în funcţie de greutate, sex şi evident în funcţie de cantitatea de alcool consumată. "Mai mult, acest program poate calcula şi timpul necesar pentru metabolizarea alcoolului, adică în cât timp concentraţia de alcool din sânge poate ajunge în limitele normale", notează cei de la SoftMobil.ro.

O altă aplicaţie pentru Android de această dată, care pare mai mult destinată agricultorilor, este cea de măsurare a distanţei şi a unei anumite arii. Pentru a porni măsurătorile, aşteptaţi până receptorul GPS este pregătit şi apasaţi butonul Start. Dacă poziţionarea nu este stabilă, aşteptaţi şi apoi porniţi aplicaţia.

INFORMAŢIE "MOBILĂ"

Televizor pe smartphone-ul tău

PbxTV este un program românesc pentru vizionarea de posturi TV româneşti pe telefonul mobil. Potrivit SoftMobil.ro, trebuie doar să descărcaţi programul şi să-l instalaţi pe smartphone.

După ce vă creaţi un cont, programul se loghează automat, şi apoi daţi dublu click pe canalul preferat, iar pentru a putea vedea full-screen, dublu click pe imagine.

Printre canalele pe care le puteţi vedea pe telefon se numără şi Realitatea TV, Kiss TV, Antena 3, OTV, TVR 1, TVR 2, TVR 3, dar şi Kanal D, Money Channel şi multe altele. Pentru alte canale, precum Discovery sau Animal Planet, există şi posibilitatea plăţii prin SMS dacă vreţi să le vizionaţi.

0 este costul
aplicaţiilor pentru telefoanele mobile. Tot ce trebuie să faceţi este doar să le instalaţi