Poliţiştii mureşeni au dispus începerea urmăririi penale faţă de Dumitru A., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la înşelăciune.  Anchetatorii susţin că acesta este suspectat că a cauzat un prejudiciu de peste 100.000 de euro unei unităţi bancare.
În fapt, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, Dumitru a emis o factură proformă şi o adresă către o altă firmă administrată de Ioan şi Claudia A.. În acest fel, i-a ajutat pe cei doi soţi să inducă în eroare reprezentanţii unei bănci cărora le-au spus că vor să cumpere tractorul de la el. "Şmecheria" a fost pusă la cale la scurt timp după ce Dumitru luase bani de la altă bancă  pentru cumpărarea tractorului din Polonia, cu un credit la care pusese zălog acelaşi tractor.
Factura proformă emisă de Dumitru a fost folosită de către Ioan şi Claudia A., pentru contractarea unui credit în valoare de 74.500 euro, credit ce se gaja cu autotractorul buclucaş pe care, chipurile, urmau să îl cumpere.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 16 ianuarie a.c., Dumitru A. a fost reţinut pentru 24 de ore, după care, la data de 17 ianuarie a.c., Tribunalul Mureş a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate.