Evenimentul Zilei > Actualitate > Taxele și impozitele locale cresc cu 16%, din 2013
Taxele și impozitele locale cresc cu 16%, din 2013

Taxele și impozitele locale cresc cu 16%, din 2013

Impozitele pe casă, mașină și terenuri vor crește cu 16,05%, începând cu anul 2013, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern.

Procentul de 16,05% reprezintă actualizarea cu rata inflaţiei pentru perioada de trei ani care s-a scurs de la ultima indexare, în 2010, explică reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice (MFP), în Nota de Fundamentare care însoţeşte propunerea de act normativ.

Alături de taxele şi impozitele locale, vor fi majorate cu acelaşi procent şi amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2013.

Puteți consulta AICI noile valori ale taxelor și impozitelor locale, ale amenzilor și ale diferitelor taxe pe care le colectează autoritățile locale.

"Prin indexarea la inflaţie a impozitelor şi taxelor locale se preconizează că veniturile bugetelor locale vor creşte cu 891 milioane lei", estimează reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

Vestea bună care rezultă din Nota de Fundamentare este că nivelul taxelor care se va aplica anul viitor va rămâne neschimbat până în 2015 inclusiv, având în vedere că Finanţele estimează încasări de 891 milioane de lei şi în 2014 şi în 2015.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News