Evenimentul Zilei > Actualitate > Tata tuturor inconştienţilor: cu piciorul în ghips, beat criţă şi peste 100 la oră. Rezultatul a fost mortal
Tata tuturor inconştienţilor: cu piciorul în ghips, beat criţă şi peste 100 la oră. Rezultatul a fost mortal

Tata tuturor inconştienţilor: cu piciorul în ghips, beat criţă şi peste 100 la oră. Rezultatul a fost mortal

Tânărul din Vâlcea şi-a omorât prietenul, aflat pe scaunul din dreapta, după o noapte de băut. Poliţiştii şi-au făcut cruce când l-au văzut coborând din maşină în cârje

Cu piciorul drept în ghips și beat criță, un șofer de 24 de ani din Bălcesti – Vâlcea a intrat într-un cap de pod cu peste 100 km la oră. A scăpta teafăr, însă şi-a omorât pe loc prietenul care stătea pe locul din dreapta. Avea 24 de ani. 
 
„Într-o curbă de pe pe DJ 605, la ieşirea din Berbeşti, a circulat cu mare viteză, iar când a intrat în linie dreaptă n-a mai putut redresa maşina şi s-a oprit într-un cap de pod de pe marginea drumului Vâlcea”, susţine cms. Nicolae Niţu, şeful Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea.

Acul kilometrajului a rămas blocat la 105  km, iar motorul bolidului, un Audi A4 a fost aruncat la peste 20 de metri de locul impactului. Mare la fost mirarea poliţiştilor când au constat că tânărului avea piciorul drept în ghips şi se deplasa în cârje. „Era inapt din punct de vedere fizic să conducă maşina, nu avea cum să frâneze, nu avea control deplin. Inconştienţă şi teribilism, o combinaţie nefericită care a dus la moartea unui om”, a mai spus cms. Niţu. 
 
În jurul orei patru dimineața cei doi prieteni se întorceau de la discotecă din localitatea Berbeşti unde au băut toată noaptea.
Şoferul n-a fost în stare să sufle în etilotest aşa că a fost dus la Spitalul Horezu pentru a i se recolta probe biologice. Rezultatele au stabilit o alcoolemie 1 g alcool pur în sânge. Şoferul va fi cercetat pentru ucidere din culpă şi conducerea autotursimului sub influența băuturilor alcoolice, fapte pentru care riscă până la 7 ani de închisoare. 
 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: