"Experţii jurişti de la noi sunt în momentul de faţă reuniţi pentru că există probleme atât de procedură, cât şi probleme serioase de ordin politic care vor trebui să fie sesizate. Vom vedea unde se vor face sesizările, la Biroul Electoral sau la Curtea Constituţională, dar este normal să nu rămânem impasibili în faţa acestei situaţii", a spus Tăriceanu.
Liderul deputaţilor PNL a adăugat că pentru rezultatul referendumului este responsabil inclusiv preşedintele Traian Băsescu care i-a îndemnat pe cetăţeni să nu se prezinte la vot.

"Pentru impasul în care ne găsim este vinovat exclusiv preşedintele care a îndemnat în mod făţiş cetăţenii să se abţină de la vot punând astfel sub semnul îndoielii valabilitatea pragului stabilit de CCR. CCR a luat o decizie care trebuia respectată. Aşa cum noi am respectat decizia Curţii şi preşedintele Băsescu trebuia să respecte decizia Curţii, prin urmare cetăţenii trebuiau să fie lăsaţi să-şi exprime opţiunea pentru sau contra demiterii. Altfel, rezultatul final este viciat şi nu este în spiritul a ceea ce a hotărât Curtea Constituţională", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Fostul lider PNL a spus că Traian Băsescu trebuie să-şi dea demisia în condiţiile în care aproximativ 8 milioane de români au participat la vot.

"Când aproape 8 milioane de cetăţeni îi spun preşedintelui că nu-l doresc, el trebuie să ţină cont de voinţa cetăţenilor, aşa cum în trecut a spus că consideră că numai întoarcerea la popor este soluţia validă pentru ieşirea din crizele politice. Suntem într-o criză politică, ca atare preşedintele trebuie să-şi dea demisia şi să nu se ascundă în faţa unor proceduri de ordin administrativ care îi pot permite eventual să se reîntoarcă în funcţia pe care a deţinut-o", a mai adăugat Tăriceanu.
CITIŢI ŞI:

  • Numărătoarea paralelă PDL privind prezenţa la vot: 31% la ora 19.00. Află estimarea BEC la ora 21.30 | VIDEO
  • Antena 3, marea intoxicare: CIFRA scoasă din burtă care să acopere FRAUDA la referendum. Ce ascunde marja de la BEC
  • Dăm 10.000 de euro! Stai cu ochii pe fraude
  • USL pregăteşte o mineriadă la Vila Dante în ziua referendumului. Vanghelie îşi activează combatanţii la "Ziua porţilor deschise". Serviciile secrete sunt în alertă