Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu i-a numărat absenţele lui Antonescu
Tăriceanu i-a numărat absenţele lui Antonescu

Tăriceanu i-a numărat absenţele lui Antonescu

În prima confruntare directă, şeful „en titre” al PNL i-a reproşat contracandidatului său că e dependent de cei care-l finanţează.

Călin Popescu-Tăriceanu şi Crin Antonescu renunţă la menajamente în lupta pentru şefia PNL. În prima confruntare directă dinaintea congresului, cei doi liberali s-au lansat într-o serie de acuzaţii dure unul la adresa celuilalt. Tăriceanu i-a reproşat lui Antonescu că s-a remarcat prin absenţă şi că PNL trebuie condus de o persoană independentă, nu dependentă de cei care o finanţează.

La rândul său, Antonescu l-a acuzat că a luat decizii fără a informa partidul. Disputa a fost declanşată de Crin Antonescu care, atunci când şi-a prezentat proiectul, a criticat faptul că, de multe ori, în partid deciziile s-au luat fără consultarea organismelor statutare. În replică, Tăriceanu i-a reproşat că atunci când era căutat la telefon, în momente importante pentru PNL, Antonescu nu răspundea, fiind în străinătate. „Ai rămas în parlament şi, în perioada cât ai fost lider de grup parlamentar, ai reuşit să ai cele mai multe absenţe dintre toţi deputaţii!”, a atacat Tăriceanu.

Independenţa deciziilor

Independenţa financiară a fost punctul sensibil al confruntării. Crin Antonescu a invocat în sprijinul candidaturii sale faptul că este unul dintre cei care a reuşit singur, fără a fi împins de la spate de altcineva. „Pentru prima dată, un om pornind de la zero, fără unchi, fără naşi, fără pile, fără relaţii, fără bani, un om care n-am fost şi nu sunt omul cuiva, voi ajunge pentru prima dată un astfel de om, preşedintele unui partid din România de azi”, a spus Antonescu. Replica lui Tăriceanu nu s-a lăsat aşteptată. Liderul PNL a invocat independenţa, chiar şi financiară, care ar putea să îndrepte partidul în direcţia corectă.

„Aceste obiective pot fi realizate mai degrabă cu oameni care au dovedit în trecutul apropiat că au capacitatea s-o facă, cu oameni care au independenţa necesară să-şi asume decizii, nu neapărat să fie dependenţi de cei care-i finanţează astăzi, ieri sau alaltăieri… (…) Cei care sunt cu un discurs plăcut, bun, trebuie să-şi pună şi problema modului în care au simultan capacitatea de organizare, capacitatea de luptă, capacitatea de a finanţa o instituţie, un mecanism întreg, fără să fii dependent de o persoană sau de un anumit grup”, a spus Tăriceanu, făcând aluzie la prietenia dintre Crin Antonescu şi Dinu Patriciu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: