„Destructurarea partidului ALDE este obiectivul doamnei Dăncilă și al cozilor de topor pe care le-a găsit în ALDE, de genul Meleșcanu, Gavrilescu, Cupă sau Băișanu”, a spus Tăriceanu.

„Aș vrea să-i dau o replică doamnei Dăncilă în legătură cu pactul pe care îl propune. Este un gest politic și electoral, pentru că un astfel de demers trebuie însoțit de un pact pe infrastructura de transport, pe sănătate, pe învățământ, domenii la fel de importante. Ca să ne lămurim dacă este un demers electoral, îi fac următoarea propunere: să vină în Parlament cu acest pact și să invităm Consiliul Fiscal, BNR, CES, să vedem dacă acest demers este realist și sustenabil pe mai mulți ani. Altfel vorbim de promisiuni, amăgiri, de o încercare de a mitui electoratul”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu la Realitatea TV.

Potrivit șefului ALDE, Dăncilă ar trebui să-și lămurească înainte de orice situația Guvernului, dacă acest Executiv mai este legitim sau nu.

„Dăncilă trebuia să vină deja în Parlament. Constituția este foarte clară în acest sens, atunci când se schimbă compoziția politică a Guvernului, premierul trebuie să facă propuneri de înlocuitori doar după ce a cerut votul de încredere al Parlamentului. Viorica Dăncilă cumpără pe unii la bucată, s-a întâmplat și la noi din păcate, cu Melescanu, Gavrilescu, Cupă, Băișanu. Îi mituiește, le oferă funcții. Meleșcanu și-a primit deja arginții, a înfășcat postul de președinte al Senatului

Viorica Dăncilă nu poate să vină să propună un pact sau o discuție serioasă pe acest subiect dacă nu vine să primească un vot de încredere în Parlament”, a conchis Tăriceanu.