Târg de falsificator: 5000 de euro falşi pentru 1200 euro buni

Târg de falsificator: 5000 de euro falşi pentru 1200 euro buni

Un tânăr a fost prins de poliţişti, în Constanţa, în timp ce încerca să vândă 5.000 de euro falşi contra sumei de 1.200 de euro. Oamenii legii au mai descoperit 3.500 de euro falsificaţi în locuinţa lui.

Tânărul de 31 de ani, M.G., a fost prins în flagrant pe 1 august de  poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Constanţa.  Bancnotele contrafăcute, din cupiura de 50 euro, aveau aceeaşi serie cu cele ridicate în urma prinderii în flagrant. Pe 2 august a.c., în baza autorizaţiei emise de Tribunalul Constanţa, a fost efectuată o perchezitie la locuinţa  lui  C.D.V., de 33 de ani, din localitatea Brad, judeţul Hunedoara. Acolo a fost descoperită "făbricuţa" de bani falşi: patru imprimante color, un scaner, un laptop, doua unităţi centrale de calculator, un hard disk intern şi mai multe CD-uri, DVD-uri şi carduri de memorie. Anchetatorii au stabilit că aparatura respectivă a fost folosită la confecţionarea bancnotelor contrafăcute de 50 euro.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus începerea urmăririi penale împotriva celor doi pentru falsificare de monedă sau de alte valori, falsificarea de valori straine si deţinere de instrumente in vederea falsificarii de valori.

Ne puteți urmări și pe Google News