Evenimentul Zilei > Actualitate > Ţara din zona euro unde un sfert de populaţie este în şomaj
Ţara din zona euro unde un sfert de populaţie este în şomaj

Ţara din zona euro unde un sfert de populaţie este în şomaj

Rata şomajului în Spania a urcat la 24,6% în cel de-al doilea trimestru al anului, a anunţat Institutul Naţional de Statistică, transmite Reuters.

Este cel mai ridicat nivel al şomajului din 1976 încoace.

În primul trimestru din acest an, rata şomajului în Spania se situa la 24,4%. Economiştii se aşteptau ca în perioada aprilie-iunie 2012 rata şomajului din Spania, cea mai ridicată din UE, să crească la 24,9%.

Spania se confruntă cu problema datoriilor ridicate ale regiunilor şi ale băncilor. Mai mult, se estimează că Spania va fi singura ţară din zona euro care se va afla în recesiune anul viitor, în condiţiile în care aproximativ un sfert din populaţie nu reuşeşte să-şi găsească un loc de muncă.

În ultimele săptămâni randamentele obligaţiunilor guvernamentale spaniole au crescut, iar Spania a luat locul Italiei, fiind principalul motiv de îngrijorare pentru investitori.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.