Ţara celor 100 de sporuri de la stat

Ţara celor 100 de sporuri de la stat

Revista presei.

Ziua

Ţara celor 100 de sporuri de la stat In ceea ce priveste sporurile pentru bugetari, premierul a aratat, din nou, ca numai anumite sporuri vor fi limitate. De exemplu, participarea in comisiile de concurs va fi tratata ca atributie de serviciu si, astfel, eliminat sporul de 20%. Indemnizatia de conducere de pana la maximum 55% va fi acordata in continuare, dar diferentiat in functie de performanta.

"La aceste sporuri ne referim, sporurile din Codul Muncii raman intacte. Nu ne atingem de sporul de vechime, pentru timp de noapte, iar munca supli­mentara o tratam in conditiile Codului Muncii, prin compen­sarea cu ore libere. S-ar putea sa se fi inteles ca avem de-a face si cu sporul medicilor pen­tru garda, si cu al politistilor pentru dispozitiv, dar nu", a aratat premierul. Ministerul Finantelor a identificat peste 100 de tipuri de sporuri. Astfel, din datele Finantelor reiese ca politistii au nu mai putin de 26 de tipuri de sporuri, urmati de cadrele medicale - cu 19 tipuri de sporuri si personalul didactic, care are 12 tipuri de sporuri. Cei mai fericiti par sa fie magistratii, care si-au recu­perat in instanta dreptul la asa-numitul spor de suprasolicitare neuro­psihica, in valoare de 50% din salariul brut lunar.

Libertatea

Băsescu a plâns şi la Budapesta

Preşedintele Traian Băsescu (foto) a plâns din nou. De data aceasta, a făcut-o la Budapesta, unde se află în vizită la invitaţia omologului său ungar, Laszlo Solyom.

Prezent să depună o coroană de flori la mormântul eroilor români care au pierit în timpul luptelor pentru eliberarea Budapestei, lui Băsescu i s-au umplut ochii de lacrimi, probabil de emoţie.

Cotidianul

Paranormalii tv reclamă impostura din breaslă

De la practicile shamanice şi voodoo la medicina alternativă, paranormalul de pe micile ecrane stă permanent sub ameninţarea imposturii.

Nişa paranormalului are potenţial, spun cei care o promovează pe tv. Pentru Oreste, ezoterismul a însemnat chiar relansarea carierei, prin emisiunea „Codul lui Oreste”, difuzat la început pe Antena 2, iar acum, sub forma unui nou sezon, pe B1 TV, în fiecare vineri, de la ora 22.00. Paranormalul este luat foarte în serios de fostul coleg de glume al lui Mircea Badea. „Demersul a venit cumva firesc, când am conştientizat că priorităţile mele şi filozofia mea de viaţă s-au schimbat. Am avut timp aproape trei ani să citesc, să cunosc oameni care mi-au influenţat benefic viaţa şi am constatat că suntem mult mai importanţi ca fiinţă decât ca persoană, aşa că mi s-a părut normal să împart din preocupările mele cu publicul”, a explicat Oreste pentru Cotidianul. Cancan

Patronul casei de schimb valutar Suspectat că şi-a împuşcat angajatii

Serghei Gorbunov nu mai este singurul si nici principalul suspect in cazul atacului armat de la casa de schimb valutar din Brasov. Procurorii au un cerc de suspecti din care fac parte si cativa moldoveni.

Se pare, insa, ca unul dintre suspecti este chiar patronul casei de schimb valutar, Valentin Candidatu, care a avut legaturi stranse cu cateva basarabence din cluburile de noapte. Acesta este banuit ca ar fi vrut, de fapt, sa faca disparuti banii si ar fi aranjat atacul cu alte persoane. Anchetatorii au inceput si lucrul la conturarea unui profil psihologic al atacatorului. Ieri-dimineata, procurorii au stat pentru prima data de vorba cu singurul care poate face lumina in acest caz: Razvan Grusin, de 38 de ani, singura victima care a avut norocul sa scape cu viata.

România Liberă

Protector al lumii interlope, propus secretar de stat

Dincolo de afirmatiile lui Dragnea legate de lipsa banilor de la buget, exista doua motive mai serioase care l-ar fi putut determina sa-si dea demisia. Persoane avizate sustin ca adversarii politici ai lui Dragnea i-au atras atentia ca afacerile controversate in care a fost implicat in calitate de presedinte al CJ Teleorman ar putea fi scoase din nou la lumina sub forma unor dosare penale. Un al doilea motiv este legat de presiunile tandemului Geoana-Vanghelie de a-l numi ca secretar de stat pe controversatul general Mincu Silvestru.

Liviu Dragnea repeta destinul lui Gabriel Oprea, care, cu putin timp in urma, a fost obligat sa-si depuna demisia, deoarece a numit alte persoane in functiile rezervate lui Mincu Silvestru si Ionel Georgescu. Ambele personaje au fost sustinute initial cu vehementa de Marian Vanghelie, primar al sectorului 5 si sef al PSD Bucuresti, propuneri acceptate si de Mircea Geoana.

Gândul

Aurescu, ţinut pe tuşă de Boc de două săptămâni

Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a dat ieri dreptate României în procesul cu Ucraina: am obţinut 9.700 de km pătraţi din 12.000 aflaţi în dispută şi hidrocarburile care s-ar afla în subsol. Bogdan Aurescu, „avocatul“ căruia i se datorează acest succes, este prins de două săptămâni în caruselul împărţelii politice: Boc nu i-a semnat încă numirea ca secretar de stat la MAE.

Singurul proces intentat de România vreunui alt stat la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) de la Haga a ajuns, ieri, la final, odată cu pronunţarea verdictului. După ce timp de 43 de ani a încercat în zadar să negocieze cu URSS şi apoi cu Ucraina, CIJ a dat ieri dreptate României şi i-a acordat cea mai mare parte din platoul continental şi zonele economice exclusive aflate în dispută. Mai exact, a precizat agentul României pentru acest proces, Bogdan Aurescu, este vorba de 9.700 de km pătraţi (din 12.000 km pătraţi disputaţi), adică aproape 80% din ceea ce ceruse. În zona alocată României, ar exista, potrivit estimărilor, aproximativ 70 de miliarde de metri cubi de gaze naturale şi 12 milioane de tone de petrol.

Jurnalul Naţional

800 de cercetători daţi afară de la Măgurele

Bugetul sărăciei promovat de Cabinetul Boc va duce la închiderea Insititutului Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară de la Măgurele. 800 de oameni de ştiinţă vor rămâne pe drumuri într-o ţară care nu dă doi bani pe munca lor.

În timp ce atenţia sindicatelor şi a Ministerului Educaţiei şi Cercetării a fost canalizată pe identificarea fondurilor pentru majorarea salariilor profesorilor, Cercetarea a ajuns să fie iar cenuşăreasa bugetară. Bugetul de mizerie alocat Cercetării de Cabintetul Boc prevede o reducere a fondurilor cu 37,39%.

Ne puteți urmări și pe Google News