În jurul orei 15.00, a intrat în catedrală, având asupra lui o sticlă cu lichid combustibil, pe care l-a împrăştiat peste altarul catedralei şi i-a dat foc.
Enoriaşii aflaţi în biserică au stins imediat focul şi l-au imobilizat, după care au sunat la 112.

La poliţie, bărbatul a fost identificat ca fiind Daniel Urs, fost consilier juridic în cadrul Direcţiei de Urbanism a Primăriei Timişoara. Ieri, Daniel Urs le-a declarat poliţiştilor care l-au audiat că, decât să trăiască aşa (şomer – n.r.), mai bine merge la puşcărie.

Acesta a intrat brusc în atenţia opiniei publice în toamna lui 2009, când presa a descoperit că funcţionarul public postase imagini în care apare dezbrăcat pe un site de socializare.

Drept urmare, Daniel Urs s-a transferat la Poliţia Comunitară, dar după numai câteva luni de când îmbrăcase uniforma, în vara anului trecut, consilierul a fost disponibilizat la cererea expresă a conducerii Primăriei Timişoara.

Acuzaţii de corupţie

Pe de altă parte, Daniel Urs a mai fost protagonistul unui scandal public în ianuarie, când, în cadrul unei dezbateri publice, i-a acuzat de furt pe primarul Gheorghe Ciuhandu şi pe şefa Direcţiei de Urbanism, Aura Junie, şi a susţinut că a rămas fără serviciu deoarece nu a vrut să facă jocurile edililor.

“M-au dat afară din primărie că nu am vrut să fur bani de la oameni. Eu muncesc, sunt copilul unei familii care munceşte în Italia, nu am cerut decât să fiu plătit pentru meseria pe care mi-am făcut-o bine. M-au mutat în interes public “cu ghilimele de rigoare" la Poliţia Comunitară şi m-au dat şi de aici afară", declara pe 17 ianuarie fostul consilier juridic din cadrul Direcţiei de Urbanism.

Urs mai susţinea atunci că, anual, din bugetul local se fură circa 50 de milioane de euro, cu acordul tacit al primarului Gheorghe Ciuhandu, printr-o reţea de firme ale rudelor staff-ului primăriei.
"În mod sistematic, prin licitaţii publice se scoate la licitaţie utilitatea, vin firmele care trebuie, fac lucrarea pe sume enorme şi acele firme de specialitate plătesc consultanţă unor firme căpuşă ale nepoţilor Aurei Junie", a mai spus Daniel Urs.
În momentul în care a fost adus la audieri, Daniel Urs le-a spus ziariştilor că gestul său a fost unul disperat pentru că a vrut să atragă atenţia asupra abuzurilor din primărie. "Din cauza primarului Ciuhandu am făcut asta. Abuzurile lui m-au determinat să fac acest gest. Am ajuns să fiu sclav în ţara mea. Copiii au murit degeaba la Revoluţie", a spus Urs.