Evenimentul Zilei > Actualitate > Tânăra a cărei familie i-a refuzat transfuzia de sânge a decedat
Tânăra a cărei familie i-a refuzat transfuzia de sânge a decedat

Tânăra a cărei familie i-a refuzat transfuzia de sânge a decedat

Alina Mureşan, tânăra de 30 de ani din Baia Mare, spulberată de o maşină pe o trecere de pietoni, a decedat ieri la spital. Chiar dacă li s-a explicat că o transfuzie de sânge ar ajuta-o să trăiască, părinţii fetei au refuzat procedura, invocând motive religioase.

Potrivit lui Radu Dragoş, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Alina Mureşan a murit ieri. El a declarat pentru emaramures.ro că nu se cunosc deocamdată cauzele decesului, femeia având mai multe leziuni craniene, dar şi o anemie severă.
Imediat după accident, medicii au solicitat un înlocuitor de sânge, asta pentru că părinţii fetei, martori ai lui Iehova, le-au interzis doctorilor să-i facă transfuzii fiicei lor.
Şoferul care a accidentat-o este în prezent cercetat pentru vătămare corporală gravă. Imediat după ce rezultatele necropsiei vor fi gata, anchetatorii urmează să stabilească cine se face vinovat de decesul Alinei Mureşan şi dacă fapta şoferului poate fi încadrată la omor din culpă.
Popoviciu vrea interzicerea cultelor
Ca reacţie a celor întâmplate la Baia Mare, deputatul PDL Alin Popoviciu a propus interzicerea cultelor care au concepţii religioase "aberante".
"Aceşti oameni iau practic dreptul la viaţă al adepţilor cultului respectiv, prin refuzul de a permite medicilor să le salveze viaţa. Îi putem considera chiar criminali, care ar trebui să răspundă în faţa legii, pentru crimă cu premeditare.Este inadmisibil ca în secolul 21, din motive bazate pe nişte idei aberante, care nu sunt desprinse deloc din Biblie, să refuze dreptul fundamental la viaţă al unei persoane. Nimeni, dar nimeni în afară de Dumnezeu nu are dreptul de a lua viaţa cuiva", a declarat Popoviciu.