Evenimentul Zilei > Actualitate > TAFFIX, spray-ul nazal israelian care acționează și împotriva noilor tulpini de SARS-CoV-2 (P)
TAFFIX, spray-ul nazal israelian care acționează și împotriva noilor tulpini de SARS-CoV-2 (P)

TAFFIX, spray-ul nazal israelian care acționează și împotriva noilor tulpini de SARS-CoV-2 (P)

TAFFIX, spray-ul nazal care oferă protecție de aproape 100% în fața noului coronavirus acționează la fel de eficient și împotriva tulpinii britanice sau sud-africane.

Produsul e disponibil în 25 de țări europene. În țara noastră, TAFIX este comercializat de Ro Distribution 2000, care îl distribuie atât online, cât și în lanțurile de farmacii Catena și Help Net.

Produsul, dezvoltat de compania farmaceutică Nasus Pharma, a primit întâi girul Ministerul Sănătății din Israel, iar ulterior a fost avizat și de Uniunea Europeană. Faptul e cu atât mai remarcabil cu cât Israelul, un stat aflat în avangarda cercetării medicale și primul care a învins pandemia, vaccinându-și întreaga populație, are criterii dure de aprobare a produselor farmaceutice și nu face sub nicio formă rabaturi de la ele. La fel stau lucrurile și în Uniunea Europeană, cu criterii draconice de avizare a dispozitivelor medicale.

SARS-CoV-2 a fracturat socializarea oamenilor, închizându-i în case sau izolându-i în spații deschise, la distanțe prudente unii de ceilalți. TAFFIX, a cărui slogan e „You`re good to go”/„Ieși liniștit din casă” asigură protecția  de aproape 100% față de noul coronavirus și în spații închise, cum ar fi avioane, trenuri sau mijloace de transport în comun, mall-uri sau supermarketuri. Avizat suplimentar și de forurile medicale germane, produsul a fost comercializat ulterior în Franța, Spania, Italia și alte 22 de țări din Europa. În România, TAFFIX este distribuit la un preț recomandat de 70 lei flaconul, flacon care conține în jur de 200 de doze. Înainte de folosire, flaconul trebuie agitat și apoi aplicat sub formă de puf în fiecare nară. Efectul se instalează în doar 50 de secunde de la aplicare și durează 5 ore.

Mecanismul ingenios prin care acționează TAFFIX este schimbarea pH-ului din nas. Astfel, hipremeloza, substanță activă din produsul farmaceutic israelian, se transformă într-o peliculă acidă în cavitatea nazală, care scade la 3,5 valoarea pH-ului din nas, mult sub pragul de 6,5 necesar virusurilor ca să supraviețuiască. În felul acesta, toate virusurile cu transmitere prin aer sunt inactivate – nu numai asupra SARS-CoV-2, ci și cele răspunzătoare de gripe sau simple răceli. TAFFIX s-a dovedit de asemenea util în ameliorarea rinitelor alergice.

TAFFIX nu tratează COVID-19, ci îl previne și, ca atare, trebuie folosit împreună cu celelalte măsuri de prevenire recomandate de autorităţi, cum ar fi masca.

Detalii despre TAFFIX găsiți în următorul link:

https://www.youtube.com/channel/UCJHVALZ03mOKXavESVPQfwA 

Pentru comenzi contactaţi distribuitorul la telefon 0758 101 101, pe www.taffix.ro sau la adresa de email [email protected]