Claudiu Jeluzec (foto), din Vișeu de Sus a fost prins cu ajutorul unui câine de urmă, după ce s-a ascuns câteva ore. Polițiștii spun că bărbatul a fost prins pe raza unei localități vecine, cu orașul Vișeu de Sus unde a avut loc crima, în timp ce încerca să își pună capăt vieții. Suspectul a fost internat de urgență la Spitalul de Boli Psihice din Sighetu Marmației, deoarece prezenta tulburări grave, fapt care i-a împiedicat pe oamenii legii să stea de vorbă cu principalul suspect.

Din primele informații, după ce și-a ucis concubina, Bianca Țicală, în vârstă de 18 ani, cu care avea doi copii cu vârste foarte mici, Claudiu Zelujec i-a trimis mamei acestei, un SMS în care îi cerea ”să aibă grijă de copii, pentru Bianca nu se va mai întoarce acasă”.

Anchetatorii mai spun că Zelujec a avut o relație cu victima, în urma căreia s-au născut doi copii, acum în vârstă de unu și doi ani. ”Victima a avut o relație foarte zbuciumată cu acest Zulujec, care era extrem de gelos. Din această cauză între cei doi au existat mai multe conflicte violente, în urma căreia tânăra a obținut și un ordin de protecție, care a fost anulat ulterior, datorită împăcării celor doi”, spune un anchetator.

În ziua crimei, probele adunate de procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș arată că bărbatul a chemat-o pe victimă la o stână din apropierea localității Vișeu de Sus, pentru a-i da brânză pentru cei doi copilași. ”De câteva săptămâni, victima nu mai trăia cu Claudiu Jeluzec. A decis să pună capăt acestei relații de pe urma căreia a primit bătăi cu nemiluita. În ziua crimei, bărbatul a chemat-o să îi dea brânză pentru copilași și ea s-a dus crezând că nu i se va întâmpla nimic rău”, mai spune anchetatorul.

Trupul tinerei de 18 ani,  a fost găsit de un cioban, într-o cabană părăsită de la marginea orașului Vișeu de Sus. Ciobanul a intrat în cabana părăsită și a observat cadavrul tinerei într-un colt. Acesta era plin de sânge, astfel că a sunat imediat la numărul unic de urgență 112. În scurtă vreme, la cabana din Vișeu de Sus au ajuns procurorii, polițiștii serviciului criminalistic și un echipaj medical.