Evenimentul Zilei > Politica > Lider PMP: nu poti să faci parte și din 322, să fii și candidatul Președintelui
Lider PMP: nu poti să faci parte și din 322, să fii și candidatul Președintelui

Lider PMP: nu poti să faci parte și din 322, să fii și candidatul Președintelui

Potrivit unor surse politice, Cristian Diaconescu a anunțat astăzi că va candida independent la alegerile prezidențiale pentru că, potrivit unor semnale pe care le-a primit, în ședința conducerii PMP de mâine ar fi urmat să se pună în discuție implicarea sa în campania de suspendare a șefului statului din 2007.

Pe atunci vicepreședinte al PSD, Cristian Diaconescu a fost printre cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea șefului statului.

Astfel, Cristian Diaconescu ar fi urmat să își piardă oricum susținerea ca și prezidențiabil al PMP, întrucât o parte din membrii conducerii PMP consideră că din cauza implicării sale în campania de suspendare a șefului statului din 2007, electoratul lui Traian Băsescu nu l-ar fi urmat, potrivit unor surse politice.

"Nu poți să faci parte și din 322, să fii și candidatul Președintelui", a spus un lider al PMP.

"Am inițiat acest demers pentru că, în opinia noastră, ca partid de opoziție, am constatat la un moment dat caăputerea, reprezentată prin președintele Băsescu, a depășit limitele Constituției. De asemenea, din punct de vedere constituțional, singura noastra posibilitate era să inițiem această procedură în Parlament", a spus Cristian Diaconescu, într-un interviu acordat Revistei 22, în martie 2007.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.