Surpriza la Miss Univers

Surpriza la Miss Univers

O japoneza, desemnata cea mai frumoasa femeie din lume.

Japoneza Riyo Mori, o bruneta cu parul ca pana corbului, a fost incoronata Miss Univers, la finala prestigiosului concurs international de frumusete desfasurat luni seara la Ciudad de Mexico. Brazilianca Natalia Guimaraes s-a clasat a doua, iar pe locul trei a iesit Ly Jonaitis, reprezentanta Venezuelei.

In varsta de 20 de ani, Riyo Mori este originara din oraselul Shizuoka, de la poalele muntelui Fuji. Fiica unui manager al unei scoli de dans, Riyo a povestit ca, pe vremea cand era copil, bunica ei obisnuia sa-i spuna ca vrea sa o vada ajunsa Miss Japonia pana la varsta de 20 de ani. Crescuta intr-un mediu artistic, japoneza danseaza de la 4 ani si viseaza la o cariera pe Broadway.

Ea a reusit sa cucereasca inimile publicului mexican, pe care l-a salutat, la inceputul interviului ce i-a fost luat, cu expresia: „Hola, Mexico”. „Am invatat sa fiu mereu vesela, sa fiu rabdatoare si sa gandesc pozitiv”, a mai spus ea la interviul pentru definirea personalitatii concurentelor. Riyo Mori, ce s-a detasat in fruntea plutonului de 77 de concurente, este prima japoneza care castiga acest titlu dupa 48 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scandaluri si accidente Concursul nu a fost lipsit de controverse. Reprezentanta Suediei, Isabel Winqvist, s-a retras din concurs deoarece multi dintre concetatenii sai si-au exprimat dezgustul fata de astfel de competitii, care, spun ei, „nu reprezinta femeia moderna”.

Miss Mexico, Rosa Maria Ojeda, a fost obligata sa-si schimbe in ultima clipa rochia pe care avea de gand sa o poarte la proba de costume traditionale, deoarece aceasta era imprimata cu imagini sangeroase de la o revolta din 1920, cu tineri impuscati ori spanzurati.

Reprezentanta Statelor Unite, Rachel Smith, s-a confruntat cu ostilitatea publicului, fiind fluierata si huiduita in mai multe reprize, in semn de protest fata de politica Washingtonului referitoare la imigrantii ilegali. In plus, ea a avut ghinionul sa se impiedice si sa cada pe podium in timpul defilarii in rochie de seara, reusind totusi sa iasa pe locul cinci, dupa coreeanca Honey Lee.

PREMIU FABULOS

Un an de rasfat

Noua regina a frumusetii a plans atunci cand i s-a pus pe frunte o coroana cu diamante si perle, evaluata la 250.000 de dolari, pe care insa nu o va pastra. In schimb, ea va primi, timp de un an, un salariu confidential, in schimbul caruia trebuie sa apara la evenimente de caritate sau de promovare a sponsorilor concursului, a carui licenta este detinuta de magnatul american Donald Trump.

Castigatoarea primeste, de asemenea, o bursa de doi ani la New York Film Academy, precum si un manager din partea organizatiei care sa-i gaseasca contracte de reprezentare. Pe toata perioada cat detine coroana, Riyo Mori are asigurata garderoba, primind haine si pantofi de la designeri celebri.

Totodata, ea are intrare gratuita la diverse cluburi de fitness si saloane de frumusete. Riyo va calatori in toata lumea, castigand astfel notorietatea necesara pentru a-si cladi o cariera de succes dupa ce-si incheie mandatul. Totusi, fata trebuie sa fie foarte atenta si sa aiba o comportare decenta, altminteri isi poate pierde coroana.

MIT SPULBERAT

Blondele, surclasate de brunete din ‘89 incoace Blondele au reputatia de a fi cele mai ravnite femei si totusi brunetele domina autoritar concursurile de frumusete. Constatarea apartine presei din Australia, care se lamenteaza ca reprezentanta lor, Kimberley Busteed, nu avea nicio sansa in aceste conditii. Concursul de Miss Univers nu a mai fost castigat de o blonda din 1989.

Mai mult, cele zece finaliste ale galei de la Ciudad de Mexico erau fie satene, fie brunete, observa cu necaz cotidianul australian „Daily Telegraph”. Alti comentatori au fost insa de parere ca nu culoarea parului a fost de vina, ci lipsa de inspiratie in alegerea rochiei. In tot cazul, ziaristii cotidianului mentionat au propus ca, anul viitor, Australia sa trimita o bruneta la Miss Univers.