Potrivit procurorilor, Petruţ Dragoş Enache, “aflându-se în incinta stadionului, unde participa ca suporter al echipei de fotbal “Petrolul”, la meciul Petrolul Ploieşti – Steaua Bucureşti a provocat scandal şi a tulburat grav liniştea si ordinea publică, părăsind în fugă peluza nr. I şi pătrunzând pe gazon, lovind apoi cu pumnul, în zona feţei si scuipând pe unul dintre jucătorii echipei “Steaua Bucureşti”, Galamaz George Daniel, care a fost în imposibilitate de a mai continua partida. Meciul, difuzat prin intermediul reţelei de televiziune “DIGI TV” a fost oprit, iar cei 14.000 de spectatori evacuati, fapt ce a condus la indignarea opiniei publice”, se arată în rechizitoriul procurorilor.
Consumator de droguri
Enache a declarat anchetatorilor că pe data de 29 octombrie 2011, după ora 22.00, aflându-se la o petrecerea ce a avut loc la domiciliul unui prieten, a luat o pastilă de ecstasy. De altfel, “suporterul” de al Ploieşti este consumator de droguri, după cum a declarat, el arătând în scris că pe 28 octombrie a fumat trei ţigări de “marijuana”, “nefiind pentru prima dată când consuma astfel de droguri”. În plus, în urma analizelor făcute imediat după incident, s-a stabilit că acesta avea o îmbibaţie alcoolică în sânge în valoare de 0,35 g %. El a recunoscut că, înainte de a ajunge la stadion, consumase trei sticle cu bere.
 Galamaz vrea 50.000 de lei
 Jucătorul Galamaz a formulat plângere penală împotriva lui Enache şi s-a constituit parte civilă în proces, cu suma de 50.000 lei, reprezentând despăgubiri materiale şi daune morale. În legătură cu pericolul social al individului (aflat în arest preventiv) procurorii DIICOT susţin că “Pericolul concret pentru ordinea publică rezultă si din împrejurarile şi modalitătile concrete de săvârsire a faptei – în loc public, cu violenţă – exercitarea unei lovituri puternice asupra unui jucător al echipei “Steaua Bucureşti”, care a fost şi scuipat în faţa a 14.000 de spectatori, ceea ce a creat în mod clar un sentiment de insecuritate opiniei publice, fiind de natură a induce populatiei o stare de temere, nesiguranţă şi de indignare faţă de atitudinea inculpatului”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.